All inclusive aan de keukentafel

In de historie van dit vlakke land was er culinair gezien geen betere tijd om te leven dan nu. Maar toch is er iets geks aan de hand. Wanneer je een inwoner van dit land vraagt ‘Wat wordt gezien als de Nederlandse keuken?’ krijg je nog steeds vaak het antwoord stamppot, AVG, erwtensoep, stroopwafels en haring. Er wordt misschien verwezen naar onze o zo prachtige streekproducten. Of… er wordt gezegd dat we hier geen eetcultuur hebben. Maar klopt dat nog wel?

 

All inclusive aan de keukentafel van Jonneke de Zeeuw (a.k.a. Mooncake) is een culinaire ode aan de keukens die Nederland rijk is. Of je nu opgroeide met sellou of beschuit met muisjes bij geboortes, madame jeanette door je stamppot doet, of al tranen in je ogen krijgt bij de gedachte; dit boek is voor jou.

Op positieve, humoristische en watertandende wijze deelt Jonneke haar verfrissende visie over de stand van zaken rondom diversiteit en inclusie in ons culinaire landschap. Want divers is dat zeker maar is het ook inclusief?

In haar pamflet All inclusive aan de keukentafel roept zij op tot verandering en brengt zij een culinair eerbetoon aan het Nederland van nu.

 

Over de auteur:
Mooncake.nl is het platform van Jonneke de Zeeuw. Op haar website deelt ze verrukkelijke culinaire ontdekkingen en brengt zij Nederlands nieuwe, diverse culinaire landschap in kaart. Met haar foodtours, foodiebags en talks brengt ze op verfrissende wijze de inclusieboodschap de culinaire wereld in. Met als doel mensen met elkaar te verbinden en thuis te doen voelen.
Jonneke werd bekend met haar eigen videoserie over Nederlands culinaire landschap bij deVolkskrant. Afgelopen jaar werd ze uitgeroepen tot De Grootste Voedselkenner van Nederland tijdens De Grote Keuringsdienst van Waarde Kerstquiz en ze zit in de jury van Het Gouden Kookboek.

Je mag haar ’s nachts wakker maken voor Oeigoerse noodles en kebab, krokante b’stilla, flinterdunne masala dosa, papeda met pindang kuning, Johnny cakes, khachapuri, lawzeena en appelflappen.

 

Mooncake online

Website | Instagram | Facebook

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK