Boek: Het licht van die dagen

Een oude schuld, een verloren liefde en een verscheurd land. Het licht van die dagen is een spannende, intrigerende roman over hoe het verleden ons tekent.

 

Van de auteur van Morgenland: ‘Morgenland is de moeite waard omdat Abarbanell je een schimmige wereld laat zien die in de literatuur nog niet zo vaak is beschreven.’

– NRC Handelsblad

Een kibboets nabij de Israëlisch-Libanese grens, 1982. Bij een raketaanval redt een vreemdeling het leven van de jonge Duitse arts Robert Landauer. Dat moment bepaalt onverwachts hun beider toekomst. Meer dan dertig jaar later ontmoeten de mannen elkaar opnieuw in Berlijn en zijn redder van toen vraagt Landauer om een gunst: hij moet hem helpen een vrouw te vinden wier sporen in Beiroet verloren zijn gegaan tijdens de oorlog in Libanon. Landauer vertrekt en zijn reis naar het Midden-Oosten wordt een reis naar zijn eigen verleden.

 

‘Een literaire pageturner in de beste zin van het woord: zorgvuldig onderzocht, zeer spannend, en elke bladzijde glinstert met prachtige beschrijvingen. Het is Stephan Abarbanell gelukt een grootse roman volt twists te schrijven, die je dichter bij het Midden-Oosten en de mensen daar brengt, met al hun complexiteit en verdeeldheid.’

– Pierre Jarawan

 

   Stephan Abarbanell (1957) studeerde evangelische theologie en algemene retoriek in Hamburg, Tübingen en Berkeley. Tegenwoordig is Abarbanell Chef Cultuur bij het radiostation RBB. Zijn debuutroman Morgenland verscheen in 2016 en won de WIZO Literatuurprijs. Het licht van die dagen is zijn tweede boek.

 

 

 

Het licht van die dagen verschijnt 16 juni 2020.

 Prijs: €22,99 |  Pagina’s: 352 | ISBN: 9789056726652  |  Vertaler: Marcel Misset

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »