De Boekenweek is van start!

Feest der letteren barst weer los zaterdag 29 mei

Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni is het weer zover: De Boekenweek gaat van start. Wat later in het jaar dan gebruikelijk en zonder Boekenbal of lezingen in een bomvolle boekhandel. Maar toch een klein feestje. En met uiteraard het Boekenweekgeschenk en -essay. Het thema van dit jaar is Tweestrijd.

 

Het Boekenweekgeschenk is van de hand van Hanna Bervoets
Het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets krijgt u ook dit jaar weer cadeau bij besteding van €15 en meer aan Nederlandstalige boeken. In Wat wij zagen duikt Hanna Bervoets in de wereld van de ‘content moderators’ voor online platformen. Hoofdpersoon Kayleigh en haar collega’s moeten beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto’s en tirades moeten worden verwijderd. Ze zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap. En als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Wat wij zagen is een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Over Hanna Bervoets
Hanna Bervoets (1984) debuteerde in 2009 met Of hoe waarom, en sindsdien verschenen nog zes romans en recent een verhalenbundel Een modern verlangen. Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs en ze won in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar oeuvre. 

 

Boekenweekessay
Roxane van Iperen, bekend van ’t Hooge Nest, schrijft dit jaar het essay De genocidefax bij het thema Tweestrijd. In een hartschokkend onderzoek confronteert zij de lezer met de ultieme vraag: ‘Wat zou jij doen?’ De genocidefax is te koop voor € 3,75.

 

Geen gratis reizen
Vanwege corona gaat een onderdeel niet door: dit jaar is er helaas geen gratis reizen met het Boekenweekgeschenk als treinkaartje. 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK