De Nationale Voorleesdagen 26 januari t/m 5 februari

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari staat alles in het teken van het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Op 26 januari lezen bekende en niet-bekende Nederlanders eruit voor in de kinderopvang, op scholen, in bibliotheken en boekhandels. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer gedurende de Nationale Voorleesdagen leuke activiteiten voor kinderen.

 

Het Nationale Voorleesontbijt

Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. In de Bibliotheek Hoofddorp aan het Raadhuisplein komt niemand minder dan actrice en zangeres Renée de Gruijl (bekend uit SpangaS) voorlezen. Het Nationale Voorleesontbijt is thuis live te volgen. Kijk je mee? Meld je even aan via aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Voorleesontbijt CB.

 

Monsters knutselen

Monsters zijn vaak alleen maar lief en op zoek naar vriendjes. Op woensdag 2 februari om 14.00 uur kun je daarom een echt monstervriendje knutselen in de Bibliotheek Hoofddorp aan het Raadhuisplein. Zo hoef je nooit meer bang te zijn en heb je voor altijd een vriendje bij je! Meld je aan voor deze knutselactiviteit via aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v Monstervriendje.

 

Voorstelling ‘Monster’

Marnick theater heeft een prachtige interactieve voorstelling gemaakt voor peuters en kleuters over het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Geniet van het spannende verhaal en doe lekker mee. Het wordt een gezellige voorstelling vol liedjes en leuke monsterspelletjes waardoor naar bed gaan een feestje wordt! Te zien op 5 februari in de Bibliotheek Nieuw-Vennep om 10.30 uur en om 14.30 uur in de Bibliotheek Floriande. Aanmelden voor deze activiteit kan via aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Monster Nieuw Vennep of Floriande.

 

Prentenboek Top 10

Ben je op zoek naar meer voorleesinspiratie? Uit het overstelpende aanbod van prentenboeken maakte een comité van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek Top 10. Bekijk ‘m op de website van de bieb en kom je boeken lenen.

 

Ga voor meer informatie over de Prentenboek Top 10, de Nationale Voorleesdagen en aanmelding voor de kinderactiviteiten naar de website van de Bibliotheek Haarlemmermeer: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK