Dé voorleeswedstrijd voor brugklassers in Haarlemmermeer is gestart

Read2Me, de voorleeswedstrijd voor brugklassers in Haarlemmermeer, is begonnen! Maar liefst veertig brugklassen van zes verschillende middelbare scholen hebben meegedaan. In de regionale digitale finale strijden de schoolkampioenen om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’.

 

De regionale finale vindt normaalgesproken plaats in de Bibliotheek Haarlemmermeer. In verband met de coronamaatregelen is de finale dit jaar online. Alle brugklassers die op hun eigen school gewonnen hebben, hebben een video ingestuurd waarin zij een stuk voorlezen uit hun favoriete boek. Een deskundige jury buigt zich over deze video’s en beoordeelt de schoolkampioenen kritisch op meerdere punten, zoals tempo, klemtoon, verstaanbaarheid en het overbrengen van emotie. Op vrijdag 5 maart wordt de uitslag bekend gemaakt en weten we welke brugklasser de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’ mag dragen.

 

Read2Me is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De Bibliotheek Haarlemmermeer is onderdeel van Het Cultuurgebouw.

 

Kijk voor meer informatie www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK