Eerste exemplaar ‘Het Spaarne Stroomt, een Ode aan Haarlem’ overhandigd aan Boudewijn de Groot

Donderdag is in Museum Haarlem het eerste exemplaar van Het Spaarne Stroomt, een Ode aan Haarlemoverhandigd aan Boudewijn de Groot. Het boek bevat alle illustraties die Stefan de Groot heeft gemaakt voor de unieke animatiefilm ‘het Spaarne Stroomt’ die in het museum te zien is. De film toont de culturele hoogtepunten van Haarlem in de laatste vijftig jaar in aquarel tekeningen op het lied ‘het Spaarne Stroomt’ van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

 

In het museum is in een aparte tentoonstelling de werkwijze van Stefan de Groot te bewonderen en zijn zijn aquarellen ook van dichtbij te zien. Op een van de muren wordt het verhaal van de film stap voor stap uitgelegd. Het hele proces is ook na te lezen in het boek, gedrukt in een luxe uitvoering en in een gelimiteerde editie van 250 gesigneerde exemplaren. Het boek is in de museumwinkel te koop.

 

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Het museum is zeven dagen per week geopend: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK