Filosofisch programma in de Bibliotheek Haarlem Centrum

Tijdens de boekpresentatie van ‘ons werk is stuk’ op woensdag 23 maart neemt schrijver en stand-up filosoof Martijn Aslander je mee langs de geschiedenis van ons werk. Op 31 maart geeft schrijver en journalist Peter Henk Steenhuis zijn lezing ‘zin in het alledaagse’ waarmee hij het startsein geeft voor de landelijke maand van de filosofie in april. Allebei de sprekers zijn te gast in de Bibliotheek Haarlem Centrum, bestel dus snel je kaarten via de website!

 

Boekpresentatie

De computer en de smartphone hadden ons werk leuker en makkelijk moeten maken, toch ervaren velen het omgekeerde. We moeten terug naar de tekentafel. Tijdens de boekpresentatie van ‘Ons werk is stuk’ neemt Martijn Aslander je mee langs de geschiedenis van ons werk. Schuif op 23 maart om 20:00 uur aan in de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum en word digitaal fit!

 

Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en auteur van de bestseller ‘Nooit Af’. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta, platform voor technologie wetenschap en kunst. Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.

 

Lezing: Zin in het alledaagse

Hoe krijg je weer zin in het alledaagse? Drie jaar geleden begon schrijver en journalist Peter Henk Steenhuis met die vraag de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. Tijdens de lezing op 31 maart gaat Steenhuis in op de verschillende vormen van zingeving die hij onderscheidt. Daarna ga je zelf aan de slag met jouw levensloop en met de zin daarvan.

 

Peter Henk Steenhuis is neerlandicus en redacteur filosofie van Trouw. Hij publiceerde fictie en non-fictie. Zijn ‘Filosofie van het kijken’ en ‘Denken over dichten’ belandden op de short-list van de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofische boek. Samen met documentairemaker Marcel Prins schreef hij ‘Ondergedoken als Anne Frank’, dat vertaald werd in het Duits, Spaans en Engels, en een internationale bestseller werd.

 

Bestel je kaarten
Voor allebei de evenementen zijn kaarten te krijgen via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Kaarten voor de boekpresentatie van Martijn Aslander zijn gratis. De lezing van Peter Henk Steenhuis kosten €7,50 voor leden en €10,- voor niet-leden. Voor meer informatie over de boekpresentatie en lezing kan je terecht op de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

 

 

Foto: Peter Steenhuis

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK