Frederique Bloemendaal is ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’

Afgelopen weken stonden in het teken van Read2Me, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers in Haarlemmermeer. De schoolkampioenen streden digitaal tegen elkaar om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’. Frederique Bloemendaal is de grote winnaar en mag zich nu ‘de beste voorlezer van Haarlemmermeer’ noemen.

 

Vanwege de coronamaatregelen kon de voorleeswedstrijd dit jaar niet plaatsvinden in Het Cultuurgebouw. De normaalgesproken spannende en feestelijke middag vond daarom digitaal plaats op afstand. Alle voorleeskampioenen van de deelnemende middelbare scholen hadden een video opgestuurd, waarin zij een spannend, grappig of mooi fragment voorlazen uit hun favoriete boek. Al deze video’s zijn beoordeeld door een vakkundige jury, die kritisch lette op tempo, klemtoon, verstaanbaarheid en het overbrengen van emotie. Op basis van al deze criteria werd de grote winnaar bepaald: Frederique Bloemendaal van het Kaj Munk College. Frederique las voor uit ‘Hotel met de grote L’ van Sjoerd Kuyper. De jury was onder de indruk van haar omdat zij een lastig verhaal voorlas met moeilijke zinnen, maar daarbij wist ze de jury goed te boeien én te laten lachen. Gefeliciteerd Frederique!

 

Alle voorlezers krijgen een aandenken en oorkonde voor hun deelname.

Read2Me is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De Bibliotheek Haarlemmermeer is onderdeel van Het Cultuurgebouw.

Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK