Frits Bosch vertelt bij Athenaeum Boekhandel in Haarlem over De Jutter

Kom naar Athenaeum Boekhandel Haarlem, op zaterdag 13 juli vanaf 14.00. Frits Bosch staat onder de luifel en vertelt je er alles over zijn historische roman De Jutter, een eigen familieverhaal waarin hij je laat meereizen naar de geschiedenis van Nederland in de negentiende eeuw. Iedereen is welkom!

 

Over Frits Bosch

Frits Bosch (1952), geboren en getogen in Haarlem, studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens en na de studie speelde hij als bassist in verschillende (cover)bands en zette hij samen met anderen een eerstelijnspraktijk op.

In 2017 sloot de praktijk en schreef hij het deels autobiografische boek Help, de psycholoog verzuipt! (Beroepseer 2019). In die tijd ontdekte hij dat zijn familie uit Zwitserland kwam en dat een verre voorouder met de naam Adam naar Nederland was gekomen. Frits ging op onderzoek bij archieven en vond veel locaties waar Adam had gewoond (Haarlem, Den Helder), gelegerd (Breda, Bergen op Zoom, Koedijk, Deventer) en had gevochten (Grave, Krabbendam, Bergen).

Frits probeerde Adams leven zo goed mogelijk reconstrueren. Samen met contextuele informatie uit die periode is dit archiefonderzoek de basis geworden zijn historische roman De Tromslager. De Jutter is een onafhankelijk te lezen vervolg op de Tromslager en beslaat zijn familiegeschiedenis in de negentiende eeuw.

Meer informatie over zijn publicaties is te vinden op zijn website: www.fritsbosch.nl

 

 

Over De Jutter

Reis terug in de tijd en ontdek via het verborgen verleden van Frits Bosch de geschiedenis van Nederland in de 19e eeuw. In deze periode werden niet alleen de stadsmuren neergehaald, werden de trekschuit en de stadsomroeper vervangen door de trein en de krant, maar was het ook de eeuw waarin de eerste grondwet verscheen en de slavernij werd afgeschaft. Aan de hand van zijn beschrijving van zeereizen naar Oost- en West-Indië illustreert de auteur, dat niet alleen inwoners van overzeese gebiedsdelen zwaar hebben geleden onder ‘onze’ koloniale oorlogen, maar ook veel Nederlanders grote offers hebben moeten brengen. De Jutter is een onafhankelijk te lezen vervolg op de eerder verschenen historische roman De

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK