Kinderboekenweek 2022: ‘BOMBONG, DE KLEINE REUS’

Op 4 oktober, Dierendag, één dag voor de start van de Kinderboekenweek 2022, verschijnt Bombong, de kleine reus.  Drs. P schreef een fris en tijdloos ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld.

 

Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919–2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden. De avonturen van de kleine reus Bombong verschenen al een halve eeuw geleden in Donald Duck. Het vrolijke weekblad maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren. De avonturen van reusje Bombong verschijnen nu bij Uitgeverij Zoetzuur voor het eerst in boekvorm.

 

Het nawoord is van Ivo de Wijs, die ook de bewerking  ter hand nam.  Elisa Pesapane maakte de sprookjesachtige tekeningen. De vondst om van de kleine reus een kind te maken, is van haar.

 

Bombong,  de kleine reus’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via Uitgeverij Zoetzuur

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK