SCHRIJVERS OP ZONDAG

Op initiatief van 5 Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer één op één gesprekken met Haarlemse schrijvers. Zondag 21 februari gaat zij in gesprek met Frénk van der Linden over zijn ontroerende nieuwe boek En altijd maar verlangen.

 

De ouders van Frénk van der Linden wisselden na hun bittere scheiding veertig jaar geen woord. Nu beiden zijn overleden, heeft Frénk hen honderd innige en indringende brieven geschreven over beminnen, haten, wraak en vergeving. We blijven allemaal tot onze laatste zucht in gesprek met onze ouders – of we het willen of niet.

 

 

Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma Kunststof en maakt tv-documentaires voor diverse publieke omroepen. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. Naast zijn werk in de media leidt Frénk debatten en congressen.

 

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman ‘We zijn verdwaald’ en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

 

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandels, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, De Vries | Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij. Het interview is te volgen op de websites van de boekhandels. Het hiernavolgende interview is op zondag 7 maart met Jessica Durlacher.

 

Athenaeum

De Vries van Stockum

Boekhandel Blokker

Bredero Boeken

Kennemer Boekhandel

Stichting Literair Haarlem

 

Foto: Manon Duintjer

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK