Sunsation gaat wel door

Sunsation, het oudste culturele evenement van Flevoland, is een van de weinige festivals dit jaar dat wel doorgang vindt. Het is de organisatie gelukt een passende vorm te vinden binnen de geldende coronaregels. Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 september in het Observatorium Robert Morris nabij Lelystad.

 

Geen anderhalve meter

Normaliter vindt Sunsation plaats rond de langste dag van het jaar (21juni), dat was dit jaar helaas niet haalbaar in verband met de op dat moment geldende corona-regels. Met de verschuiving naar september verschafte de organisatie zich tijd om zich aan te passen aan de situatie. “Het festival vindt in traditionele vorm plaats, wel is het verplicht te beschikken over een geldig ticket, coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs” aldus voorzitter en oprichter Thom Ummels.  

“Door Sunsation dit jaar in te richten als een testen voor toegang-evenement, kunnen we binnen de toegangspoorten de anderhalve meter verplichting loslaten”, zegt Ummels. “Bezoekers kunnen als vanouds gewoon hun eigen campingstoeltje meenemen en genieten van het vier uur durend gratis programma”.

 

Gevarieerd programma

Ook dit jaar is het de organisatie van Sunsation gelukt een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. Op vrijdagavond trapt het festival af met een OpenDicht Podium voor aanstormende literaire talenten, zij kunnen na zich te hebben opgegeven, hun zelf geschreven gedichten en verhalen voordragen aan het aanwezige publiek.

 

Op zaterdagochtend, tegen opkomst van de zon, vervolgt het festival met het hoofdprogramma. Deelnemende artiesten zijn dit jaar onder andere; muzikant en kleinkunstenaar Alex Roeka, voormalig dichter des vaderlands Tsead Bruinja, cabaretier Roel C. Verburg en vele anderen. Het gehele programma, alle (corona-) informatie en het gratis te downloaden ticket zijn te vinden via de website www.festivalsunsation.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK