De Balie in augustus

Er is veel te beleven in De Balie in augustus. Elke zaterdag staat er een cabaretier op het podium en De Balie organiseert nog een keer de Zomerweek Ontmoet de Ander voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. We onderzoeken alles wat er te weten valt over een van de meest gebruikte producten in onze keuken (de tomaat) tijdens Food for Thought en we kijken de prachtige dansfilm PINA, onder het genot van een Duitse witte wijn uit de regio van PINA, een Riesling uit Mosel. Bekijk hieronder alle programma’s in augustus:

 

Zaterdag 1, 8 en 15 augustus en donderdag 27 augustus om 20:30 uur: Cabaret in De Balie. Deze zomer bieden we elke zaterdagavond een cabaretier het podium. Om nieuw werk uit te proberen, te experimenteren, de wereld om ons heen te duiden of om toch nog de show te spelen die is gecanceld. Te gast in augustus: Kasper van der Laan (uitverkocht), Sanne Wallis de Vries en Tim Fransen!

 

Zondag 2 augustus om 11:00 uur: Sunday Assembly Online. In verschillende grote steden, zoals Berlijn, New York, Kaapstad en Melbourne, worden sinds een paar jaar Sunday Assemblies gehouden. Het is ontstaan uit een behoefte aan een kerk zonder god. Op deze zondag kijken we de Sunday Assembly vanuit huis, via www.debalie.nl. Met o.a: neurowetenschapper Michiel van Elk, hoofd van het Religion, Cognition & Behaviour Lab aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Maandag 3 augustus om 09:30 uur: De Balie Zomerkamp: Ontmoet de Ander. De laatste week van Zomerkamp: Ontmoet de Ander! Samen met partners als IDFA en Theater Na de Dam laten we kinderen kennismaken met elkaar en met het maken van kunst. Wat betekent het om samen in een stad te wonen? Voel je je vrij om te zijn wie je bent? En hoe kijkt een ander naar de wereld?

 

Maandag 3 augustus om 17:00 uur: Zes jaar na de genocide op de Jezidi’s. Zes jaar geleden vond de 74e genocide plaats op de Jezidi’s. Deze middag staan wij stil bij deze gebeurtenis en spreken we met diverse betrokkenen over wat er sindsdien is gebeurd en over de huidige situatie.

 

Donderdag 6 en 20 augustus om 18:30 uur: Food for Thought #2: de tomaat. Een culinair programma en diner ineen waarbij je meer te weten komt over wat je eet – zonder je smaak te verliezen. Tijdens deze tweede aflevering onderzoeken we met o.a. journalisten Petra Possel en Teun van der Keukeneen van de meest gebruikte producten in de keuken: de tomaat. 

 

VACCINEMA! Met op vrijdag 7 augustus om 19:00 uur en om 21:15 uur: PINA en op vrijdag 21 augustus om 21:00 uur: Inherent Vice. Deze zomer presenteren we elke vrijdagavond Vaccinema: een filmklassieker met bijpassende cocktail om je weekend in te luiden. In augustus vertonen we PINA (inclusief een witte Duitse wijn uit de regio van PINA, een Riesling uit Mosel) en Inherent VICE (met Tequila Sunrise, non-alcoholisch is ook mogelijk).

 

Zondag 17 augustus: VIxDeBalie: Eindelijk weer Eredivisie! Vanaf september mogen we éindelijk weer. Hoe zal het seizoen in de Eredivisie er uit gaan zien? Voetbal International en De Balie trappen het voetbalseizoen af met een avond vol voorbeschouwingen, analyses en verwachtingen. De live seizoensgids, waarna je alles weet om goed voorbereid het nieuwe seizoen te volgen.

 

Woensdag 19 augustus om 20:00 uur: TOONZETTERS met Fresku. Tijdens TOONZETTERS duiken we samen met Fresku, hiphopkenner Saul van Stapele en producer Mucky diep in de veelzijdigheid van Fresku’s kunstenaarschap. Met live muziek van Fresku en zijn band.

 

Zondag 23 augustus om 20:00 uur: On Stage met Yoel Gamzou en Ivo van Hove. Wereldberoemde podiumkunstenaars Yoel Gamzou en Ivo van Hove gaan met elkaar in gesprek over waarom ze verschillende kunstdisciplines met elkaar mengen en hoe hun ideeën ontstaan.

 

Dinsdag 25 augustus 19:30 uur: Vergezichten: Ineke Sluiter. Aan het begin van het nieuwe academische jaar gaan we in gesprek met kersvers president van de KNAW Ineke Sluiter over de rol van wetenschap in de samenleving – in het licht van de coronacrisis.

 

Woensdag 26 augustus om 20:00 uur: Het Grote Schrijversinterview: Saskia de Coster. Tijdens deze avond interviewt programmamaker Ianthe Mosselman schrijver Saskia de Coster over haar oeuvre aan de hand van fragmenten uit haar werk. Een diepte-interview over haar verhalen, over hoe haar werk ontstaat en over wat haar inspireert.

 

Woensdag 26 augustus om 20:00 uur: exclusieve voorpremière Sons of Honour met nagesprek. Via De Balie-pagina op PICL vertonen wij de exclusieve voorpremière van maffiafilm Sons of Honour. Daarnaast zenden we op diezelfde pagina én op onze homepage, een gratis verdiepend contextgesprek uit met onderzoeker Hans Moors.

 

Vrijdag 28 augustus om 20:00 uur: Een klein land met verre uithoeken. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen? Een avond vol bestuurlijke dilemma’s, over de vermeende kloof tussen stad en platteland en megalomane winkeloutlets met o.a. onderzoeker Josse de Voogd, voorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars Onno Hoes en schrijver Floor Milikowski.

 

Maandag 31 augustus om 20:00 uur: Vogelen in De Balie – De Hoatzin.Tijdens deze aflevering van Vogelen in De Balie bespreken we het meest bizarre exemplaar tot nu toe: de hoatzin. Op het eerste gezicht lijkt deze vogel een kruising tussen een pauw en een gier, maar je hebt ook de indruk dat je een reptiel in de ogen kijkt. Met o.a. Rosanne Hertzberger, Jelle Reumer en Piet J. van den Hout.

 

 

Foto: Dansfilm Pina

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK