De Balie in juli

De Balie draait door deze zomer. Met cabaretvoorstellingen van Hans Sibbel, Sanne Wallis de Vries, Johan Goossens en Kasper van der Laan, vogelexcursies in Waterland en een diepteinterview met Astrid H. Roemer. Hieronder het programmaoverzicht voor de maand juli.

 

Woensdag 1 juli om 20:00 uur: Vogelen in De Balie. Woensdagmiddag om 14:00 uur gaan we op excursie in het belangrijkste gruttogebied in Nederland: Waterland. Hoogleraar Trekvogelecologie Theunis Piersma en natuurbeheerder Ton Pieters vertellen over de weidevogel. ’s Avonds om 20:00 uur zetten we het gesprek over de grutto in De Balie voort met o.a. Eva Meijer, Kas Koenraads en Arnold van den Burg. De excursie en het programma zijn uitverkocht.

Donderdag 2 juli om 10:00 uur: Nationaal Gesprek over Vrijheid met Femke Halsema. De burgemeester van Amsterdam in gesprek met MBO-studenten van College Westpoort/Noord over de waarde van vrijheid en democratie. Dit is een besloten evenement.

Donderdag 2 juli om 20:00 uur: Collectie Nederland: Toekomstig Erfgoed. In deze tweede avond uit de reeks Collectie Nederland bespreken we de toekomst van erfgoed met o.a. Karwan Fatah-Black, Commissielid Herijking Canon, Brigitte Jansen, Programmamanager Het Nieuwe Instituut, en Marcus Cohen, Adviseur DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering.

Vrijdag 3 juli om 16:30 uur: Een beter milieu begint niet bij jezelf. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor verandering, bij het individu of bij de politiek? In gesprek met Jaap Tielbeke, Faiza Oulahsen, Maarten Meester en Tim Fransen.

Vrijdag 3 juli om 20:00 uur: Hoe stop je een pandemie? Samen met Artsen Zonder Grenzen-directeur Nelke Wanders, Lilianne Ploumen en drie mensen die op IC-afdelingen werkten tijdens het hoogtepunt van de corona-pandemie onderzoeken we: hadden we het virus eerder kunnen indammen door betere internationale samenwerking?

Zaterdag 4 juli om 17:00 uur & 20:00 uur: Première Coco, een film van Lara Verheijden. Kunstenaar Lara Verheijden volgt haar jeugdvriendin Coco in aanloop naar haar bevalling van haar tweede kind en schetst zo een prachtig en indringend portret van Coco en haar gezin. Na de film spreken we met Coco en Lara. Schrijver Niña Weijers geeft een inleiding.

Woensdag 8 juli om 20:00 uur: Het Grote Schrijversinterview: Astrid H. Roemer. De Balie-programmamaker Ianthe Mosselman interviewt schrijver Astrid H. Roemer aan de hand van fragmenten uit haar werk. Hoe ontstaan haar verhalen? Hoe maakt ze van haar personages mensen? En welke schrijvers inspireren haar?

Dinsdag 14 juli om 20:00 uur, woensdag 15 juli om 14:00 uur & 20:00 uur: De Lamp, een huiskameropera. Het is 25 jaar na de val van Srebrenica. Onder toeziend oog van Dutchbat werden meer dan 8000 mannen en jongens weggevoerd en vermoord. In de opera De Lamp wordt de val van Srebrenica neergezet als Hollands huiskamerdrama. Na afloop spreken we met Srebrenica-overlevende Alma Mustafić en journalist Frank Westerman.

Donderdag 23 juli om 20:30 uur: Food for Thought #1: De dubbeldoelkoe. Een culinair programma en diner ineen waarbij je meer te weten komt over wat je eet – zonder je smaak te verliezen. Tijdens deze aflevering leggen we het meest controversiële product van het moment onder de loep: rundvlees. Kunnen we op een verantwoorde manier vlees serveren en eten?

Donderdag 30 juli om 20:30 uur: Food for Thought #2: De Tomaat. Tijdens deze tweede aflevering van onze culinaire reeks onderzoeken we met o.a. onderzoeksjournalist Annemieke Hendriks een van de meest gebruikte producten in de keuken: de tomaat. Samen met Hendriks, onze chef-kok Marc Raven en Pauline van der Geest (Milieu Centraal) zoeken we tijdens een diner en programma ineen uit welke tomaat we moeten serveren als we zoeken naar de beste balans tussen smaak, duurzaamheid en verkoopprijs.

 

Cabaret in De Balie 
Deze zomermaanden staat elke zaterdag een cabaretier op het podium van De Balie. Om nieuw werk uit te proberen, te experimenteren, de wereld om ons heen te duiden of om toch nog de show te spelen die is gecanceld. Hans Sibbel trapt de reeks af op zaterdag 11 juli en zaterdag 18 juli om 20:30 uur. Op donderdag 16 juli om 20:30 uur neemt Johan Goossens het podium en op zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus om 20:30 uur treedt Kasper van der Laan op met zijn voorstelling De Weg Naar SuccesGeluk. Op zaterdag 8 en 15 augustus om 20:30 uur speelt Sanne Wallis de Vrieshaar interactieve interim cabaretvoorstelling Heel in De Balie.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK