Holland Festival

Het Holland Festival presenteert van 29 mei t/m 23 juni een bomvol programma in de Amsterdamse theaters en concertzalen. Naast dansproductie De zes Brandenburgse Concerten van Anne Teresa De Keersmaeker en de operacyclus aus LICHT van Karlheinz Stockhausen zijn er nog ongeveer 40 voorstellingen. We pikken er twee uit. 

 

Eigenzinnige Franse rap

De Franse Abd Al Malik groeide op als kansloze jongere in de banlieue van Strasbourg. Een criminele toekomst lag in het verschiet, maar hij kwam tot inkeer en ontwikkelde zich tot een succesvol rapper, schrijver en filmmaker. Het Parijse Musée d’Orsay nodigde hem uit voor een  theatraal concert bij een expositie over het zwarte model in de kunstgeschiedenis. Dit resulteerde in Le jeune noir à l’épée; een ‘ritmische rebellie’ over identiteit in tijden van globalisering – voorgedragen, gerapt, gezongen en geschreeuwd op zwarte muziek, witte muziek, en alles daar tussenin. Met een gastoptreden de beroemde zangeres Wallen. 

Le jeune noir à l’épée – Abd Al Malik

12 juni – Muziekgebouw

 

 

Gepassioneerd theater uit Chili

Jonge Chileense meiden bestormen het podium om hun vrijheid in een macho-maatschappij op te eisen. Ze dwingen de toeschouwers te luisteren naar hun kijk op de wereld, in het bijzonder hun ervaringen met feminisme en seksueel geweld. In een mix van theater, zang, muziek en dans vertellen zij hun verhaal. Aangrijpend, ontroerend, geestig en zeer dynamisch. Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten. 

Paisajes para no colorear
– Marco Layera

14-15 juni, Internationaal Theater Amsterdam

 

www.hollandfestival.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK