Dans- & theatercollectief Movementalist

Dans- & theatercollectief Movementalist presenteert in samenwerking met Plein Theater de Movement Expo Aceleratio in NDSM Fuse van 27 mei (première) t/m 30 mei

 

Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die het on- en offline publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Aceleratio Movement Expo.

 

Tien ervaren en zeer verschillende performers uit dans/ theater/ muziek/ visuele kunst/ en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

 

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live en online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.

 

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales(initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes(Audio Visuals & Soundscape)

Kostuums: Inez Meer

Lichtontwerp: Petyr Veenstra

Online Regie: Thomas Brand

Producent: Movementalist

In samenwerking met: Plein Theater

 

Met ondersteuning van: NDSM Fuse

Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst
 

Programma

 

Movement Expo Aceleratio: Donderdag 27 mei (première!) t/m zondag 30 mei van +/- 20:00 tot 00:30 in tijdsloten van een +/- 1 uur

 

Reserveer exclusieve tickets voor de Movement Expo door te mailen naar reservations@movementalist.nl ovv ‘reservering Aceleratio’, de gewenste datum en het aantal tickets! Er wordt dan contact opgenomen als de kaartverkoop start! (Tickets zijn tussen de €10 en €25 excl. transactiekosten)
 

Aceleratio video expositie: Vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei & donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend).

 

Een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams en Movem! For Aceleratio practices via zoom.

 

Boekpresentatie Aminata Cairo (Psycholoog/ antropoloog met een masterdiploma in klinische psychologie, medische antropologie en een Ph.D. in medische antropologie en een duale bachelor in lichamelijke opvoeding). “Holding Space” (A Narrative Approach to Diversity and Inclusion)

 

The Role of the Body Now!

Conversaties over de rol van het lichaam door Movementalist met performers en makers uit de danswereld en sprekers uit het veld van antropologie, wetenschap, filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging/ dans/ performance crossovers en het lichaam!
 

Locatie: NDSM Fuse | NDSM-plein 85

Evenementen- en expositieruimte boven in de NDSM-scheepsbouwloods

Movementalist
Movementalist bestaat uit choreografen duo Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg. Movementalist maakt voorstellingen, installaties, performances, en organiseert experimenten en interventies in de openbare ruimte waarvan het publiek onderdeel wordt. Ze initiëren workshops en uitwisselingen met kunstenaars en realiseren hedendaagse danstheatervoorstellingen en producties in binnen- en buitenland met artiesten uit verschillende disciplines van over de hele wereld.

 

Website Movementalist / Aceleratio

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK