Dit zijn de nieuwe plannen voor Oerol 2021

Tijdens Oerol 2021 van 11 – 20 juni is voor publiek Het Imaginaire Eiland weer het podium voor een speciaal online programma.  

 

Er zijn nieuwe plannen gemaakt voor Oerol 2021 nadat het fysieke Festival geen doorgang kon vinden. Voor publiek zal Het Imaginaire Eiland, het vorig jaar gelanceerde online platform van Oerol, weer het medium zijn waar makers en bezoekers elkaar ontmoeten. Dit jaar met Radio Oerol en de digitale Dagkrant.

Daarnaast is Oerol de ontwikkelplek voor nieuwe locatiekunst. Ook dit jaar blijft Oerol een rol spelen in het creatieve proces van de makers. Oerol biedt een scala aan artiesten en gezelschappen de mogelijkheid zich (op het eiland) verder te ontwikkelen en om te experimenteren.

 

Het Imaginaire Eiland en Radio Oerol
Tijdens de tien dagen zal er op Het Imaginaire Eiland weer een virtueel programma voor publiek te zien zijn. Met een dagelijkse Talkshow, een zevendelige podcast serie, concerten en clips, een storytelling film (in gesproken én gebarentaal), kookworkshops en vier  speciaal gemaakte voorstellingen van Likeminds/Willem de Bruin, Nineties Productions, de Zwermers en Kompagnie Kistemaker. Het volledige programma wordt op dinsdag 1 juni bekend gemaakt, dan start ook de verkoop van de toegangsbewijzen voor Het Imaginaire Eiland en de ticketverkoop voor een aantal voorstellingen. Elke dag zendt Radio Oerol uit vanaf Terschelling met Talks, muziek, een hoorspel en het Oerol verzoekuurtje. Radio Oerol is gratis.

 

Digitale Dagkrant
De Dagkrant is tien dagen lang, online, gratis te lezen. Met onder andere achtergrondartikelen over het programma op Het Imaginaire Eiland, het blokkenschema, de gids voor Radio Oerol en natuurlijk zullen de lokroepjes dit jaar niet ontbreken. De Dagkrant is te vinden op Het Imaginaire Eiland en op Oerol.nl

 

Oerol Next
Vanuit het motto ‘Oerol als werkplaats voor een leefbare toekomst’ legt de organisatie nu de focus op het creatieproces van de makers. Na een periode van stagnatie is er een grote noodzaak bij theatermakers en kunstenaars om verder te gaan met het ontwikkelen en vormgeven van nieuwe plannen en om die bij vakgenoten te testen. Zo trekt Oerol samen met hen op om te werken aan nieuwe projecten en aan de duurzame fundamenten voor een vernieuwd Festival in een ‘post-covid’ samenleving. Dit krijgt op drie manieren vorm:

  • Oerol Lab: Een diverse groep van 15 (jonge) makers uit het oorspronkelijke programma is uitgenodigd om vijf dagen een artistieke ontmoeting met elkaar aan te gaan. Waarbij locatiegericht werken en interdisciplinaire uitwisselingen uitgangspunt zijn.  
     
  • Residenties: Het aantal residenties zal worden uitgebreid. Artiesten komen op uitnodiging van Oerol naar Terschelling en laten zich inspireren door het eiland. Een aantal residenties zal uitmonden in voorstellingen die te zien zijn tijdens het Festival in 2022 of 2023. 
     
  • Montage: Voor een aantal gezelschappen die in het oorspronkelijke programma stonden, is het van belang dat hun voorstelling op locatie wordt afgemaakt, zodat deze gespeeld kan worden op andere locatiefestivals of in het theater later in het jaar. 

 

Geen van de activiteiten op Terschelling is toegankelijk voor publiek. 

Het Imaginaire Eiland is te volgen van 11 – 20 juni, toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 1 juni 12.00 uur via Oerol.nl.

Meer informatie is te vinden op Oerol.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK