Een verrassende avond Conny Janssen Danst

Het Rotterdamse gezelschap Conny Janssen Danst presenteert de tiende editie van DANSLOKAAL: hét talentontwikkelingsproject waarbij jaarlijks jonge makers de kans krijgen nieuw werk te ontwikkelen i.s.m. de dansers. Al 10 jaar biedt het gezelschap kansen voor jong makerstalent. Deze jubileumeditie belooft opnieuw een gevarieerde dansavond te bieden met drie gloednieuwe choreografieën.

 

Samen met creatieve partners selecteerde Conny Janssen dit jaar de choreografen Zino Schat (Korzo), Dovydas Strimaitis (Dansateliers) en Remy Tilburg (Conny Janssen Danst). Ontdek in de voorstelling DANSLOKAAL 10 het verrassende werk van een nieuwe generatie dansmakers.

 

De DANSLOKAAL 10 coaches over de makers:

“Het werk van Zino bevat een bijzondere combinatie van zachtheid, virtuositeit en krachtexplosies. Hij behoort tot nieuwe lichting choreografen die het hiphopgenre verder ontwikkelen en openbreken.” Gemma Jelier (Korzo)

 

“Toen Remy in 2014 bij Conny Janssen Danst kwam als stagiair, zag ik een jonge danser, een ruwe diamant, met een enorme wilskracht om te leren. Inmiddels heeft Remy zich ontwikkeld tot een gezichtsbepalend danser van het gezelschap. Nieuw werk creëren voor DANSLOKAAL is een spannende vervolgstap in zijn artistieke ontwikkeling.” Conny Janssen (Conny Janssen Danst)

 

”In het werk van Dovydas als student aan Codarts zag ik een mooie zoektocht en een ontluikend makerschap, waarbij hij het experiment niet uit de weg ging. Ik zag een heldere lijn in het maken van artistieke keuzes, ondertussen verwijzend naar zijn grote voorbeelden in de dans. Het doet mij deugt dat hij zijn makerschap nu verder onderzoekt.” Kristin de Groot (Dansateliers)

 

Wo 26 & do 27 oktober De Schuur, Haarlem www.schuur.nl

Vr 28 & za 29 oktober Theater Bellevue, Amsterdam www.theaterbellevue.nl

Meer info en tickets: check de websites van de theaters 

 

Foto © Salih Kilic

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK