ICK DANS AMSTERDAM

In april en mei toert ICK Dans Amsterdam met 3 voorstellingen door het land! Drie creaties van Emio Greco en Pieter C. Scholten en een Double Bill met werk van Andreas Hannes zijn o.a. te zien in Amsterdam en omgeving.

 

Blasphemy Rhapsody

In Blasphemy Rhapsody zien we hoe dans en samenleving stevig in elkaar grijpen. Sterker nog, de kracht van dans werkt als motor van verandering.

De popsong Around the world van Daftpunk klinkt uit de boxen. We spreiden onze vleugels. Een prille windvlaag zet ons in beweging. Omhoog worden we gevoerd, maar onze voeten blijven stevig verankert in de grond. Blashpemy Rhapsody ontpopt zich vervolgens als een gedanst ritueel waarin zekerheden worden geofferd. Een oproep om de beweeglijkheid van het leven te omarmen.

5 april – 20.00
Zwolse Theater de Spiegel – Zwolle

21 april – 20.15
Meervaart Theater – Amsterdam

17 mei – 20.15
De Maaspoort  – Venlo

31 mei – 20.15
Theater de Vest – Alkmaar

 

ROCCO/ROCCA

Neem plaats rondom de boksring waarin dansers boksers, en boksers dansers worden. Elkaar uitdagend met rake stoten, snel voetenwerk en virtuoze tactiek worden in uitputtende rondes verhoudingen op scherp gezet.

Gebaseerd op Visconti’s Rocco e i suoi fratelli, belichamen de dansers in  ROCCO/ROCCA de broeder- óf zusterliefde uit de film: Goed en kwaad, de duivel en de engel, androgyn, incestueus. Een voorstelling over de fysiek en emotioneel kolkende lijven van bokser en danser. Een voorstelling waarin gender er niet langer toedoet omdat het betreden van de ring de intense fysieke en emotionele overgave aan verlangen en strijd eist. Van bokser, danser, m/v/x.

24 & 25 mei – 20.00u

Frascati – Amsterdam

 

Known &  to Know

In de serie Known & to Know wordt nieuw werk van jonge choreografen gedanst door het ICK gezelschap en samen met een repertoire stuk van Emio Greco en Pieter C. Scholten gepresenteerd. In deze aflevering, het nieuwe werk Reverberated Emissions van Andreas Hannes, en Nero, de remake van Conjunto di NERO.

Het vertonen van nieuw werk van een jonge generatie, rug aan rug met gevestigd hedendaags repertoire, brengt ons Back to the Future. Wat is nieuw, wat wás nieuw, en is er een verbinding daartussen? Zwaartekracht, blijkt in deze twee stukken een gemene deler. Een prominente kracht die in Hannes’ werk onderlinge fysieke relaties bepaald, en bij Greco en Scholten speler is in de ruimte waarin lichamen verschijnen en verdwijnen.

8 april – 20.00u
Schouwburg Hengelo – Hengelo

11 & 12 april – 20.30u
Frascati – Amsterdam

13 april – 20.30
Podium Hoge Woerd – Utrecht

 

WWW.ICKAMSTERDAM.COM

 

Foto Reverberated Emissions © Alwin Poiana

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK