JULIDANS 2024: SOMETHING IS BOILING

Zoals ieder jaar toont Julidans ook in deze 34ste editie de actuele stand van zaken van de internationale hedendaagse dans. Julidans toont de nieuwste creaties van uitgesproken dansmakers die met hun werk reageren op de wereld waarin we leven. Dat deze wereld op dit moment onzeker en wankel is maakt ons des te meer bewust van onze eigen kwetsbaarheid. Het dwingt ons ook tot reflectie over hoe we met elkaar en onze omgeving willen omgaan. Hoe ziet de toekomst eruit? Kunnen we de krachten bundelen en zoeken naar alternatieven? Samen met danskunstenaars uit de hele wereld wil Julidans een bijdrage leveren aan anders kijken, omdat we geloven dat kunst, en zeker de niet-talige dans, ons in staat stelt om dat te kunnen doen en mee te voelen en te denken met de ander.

Van 3-16 juli 2024 zet Julidans Amsterdam in het teken van internationale hedendaagse dans. Het festival presenteert werk van beroemde- en beruchte choreografen in een breed programma met verschillende dansvoorstellingen en performances. Op verschillende locaties door de stad, met Internationaal Theater Amsterdam als festivalhart, tonen dansmakers hun visie op persoonlijke en maatschappelijke thema’s. Julidans is hét festival dat zowel kenners als nieuwsgierige geesten inspireert.

Met Ballet National de Marseille / (LA)HORDE, Euripides Laskaridis, Alan Lucien Øyen, Jan Martens, Eszter Salamon, Mette Ingvartsen, Radouan Mriziga, Alida Dors, Patricia van Deutekom, Marco da Silva Ferreira, Dorothée Munyaneza, Ioanna Paraskevopoulou, Arno Schuitemaker, Club Guy & Roni en vele anderen.

 

Bekijk het volledige programma via julidans.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK