KIEM door Conny Jansen Danst

Conny Janssen Danst is terug in de theaters met een voorstelling over veerkracht, levensdrift en vitaliteit: KIEM. Als gevolg van het intense proces van haar laatste voorstelling BROOS [2019], over de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases, ontstond voor choreograaf Conny Janssen de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien.

KIEM is een voorstelling over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt. Over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Naast een internationaal en avontuurlijk dansersensemble, stelt Conny Janssen voor kiem een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta en Mark Schilders. Budy is gitarist en multi-instrumentalist, en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Een bijzondere muzikale samenwerking die een spannende energie oplevert.

 

“In de voorstelling wil ik laten zien dat er altijd momenten zijn dat mensen zich weer oprichten, hoe groot de druk of de terneergeslagenheid ook is. Dat we telkens weer een sprankje vinden, een strohalm, een ademzucht waardoor we opveren en kracht opbouwen om het volgende te kunnen incasseren. Leven is nou eenmaal ook incasseren. De vraag is hoe we daarmee omgaan. Dat proces maakt ons tot mens. Dat vind ik troostend en hoopvol. En daar gaat KIEM voor mij over.”

– Conny Janssen

 

Wo 22 t/m za 25 jan: Toneelschuur, Haarlem

Do 30 jan: Schouwburg Amstelveen, Amstelveen

Zo 2 feb: Meervaart, Amsterdam [matinee]

Do 6 feb: Schouwburghet Park, Hoorn

Ma 10 & di 11 feb: ITA, Amsterdam

Tour t/m maart 2020

www.connyjanssendanst.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »