Kom met de hele familie naar dansvoorstelling Yanasei 6+

Yanasei is de eerste voorstelling van Ryan Djojokarso in de rol van artistiek leider voor AYA Danstheater. Laat je betoveren door Yanasei; een fantasievolle en droomrijke familie­voorstelling over het hiernamaals.

 

Dit voorjaar neemt Ryan het stokje over van Wies Bloemen, die drieëndertig jaar aan het artistieke roer van Danstheater AYA stond. Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd.

Wies Bloemen: “Ryan heeft de afgelopen jaren met veel succes verschillende voorstellingen gemaakt voor een jong publiek. Ik herken in hem de drang om dans te maken met een verhaal; dans die je raakt, voorbij een esthetische beleving. Zijn vermogen om meerdere theatrale disciplines in te zetten is sterk en hij zoekt naar andere verhalen en ingangen voorbij de westerse canon.”

Danstheater AYA heeft altijd gestaan voor de niet-Westerse canon, andere verhalen en jonge makers ruimte geven. Dat is een onderdeel van de legacy die Ryan voort wil zetten.

Ryan’s nieuwste voorstelling gaat over de reis naar Yanasei (spreek uit: jan’ na see): Surinaams voor het hiernamaals. Verwacht een kleurrijke dansvoorstelling met live muziek, moderne varianten van traditionele Surinaamse muziek en een betoverende ervaring voor een jong en volwassen publiek.

 

Over Yanasei

Een jongen wordt opeens wakker op een raadselachtige, onbekende plek. Hij ontdekt dat hij is terechtgekomen in het voorportaal van Yanasei  — een magische wereld, vol vreemde wezens. Eerst is hij bang voor alles wat nieuw is en wil hij terug naar huis. Langzaam leert hij het land kennen en maakt hij nieuwe vriendjes. Maar ook in deze wereld zijn er stommeriken en tegenslagen. Voor hij vindt en aan kan komen in Yanasei, zal hij eerst moeten afrekenen met iets uit het verleden wat hem blijft achtervolgen.

Yanasei is een poëtische, fantasievolle en droomrijke dansvoorstelling voor 6 jaar en ouder, die troost kan bieden aan iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Wanneer kinderen met verlies te maken krijgen, is dat vaak aangrijpend. Yanasei laat zien dat de dood bij het leven hoort, wat kan helpen om verdriet een plekje te geven.

Yanasei is een familievoorstelling en speelt door het hele land van februari tot mei 2024. Kijk op www.aya.nl voor speeldata bij jou in de buurt.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK