Nationaal Ballet: drie generaties, drie premières

Het Nationale Ballet presenteert in het laatste balletprogramma van dit seizoen premières van drie generaties choreografen in het programma Van Manen, Forsythe Arqués. 

 

Juanjo Arqués – Ignite (Nederlandse première)

William Turners beroemde schilderij The Burning of the Houses of Lords and Commons vormt de inspiratiebron voor Ignite, het nieuwe ballet van Juanjo Arqués.

 

William Forsythe – Pas/Parts 2018 (Nederlandse première)

Pas/Parts was in 1999 een van de laatste grootschalige balletten die William Forsythe voor het Ballet de l’Opera national de Paris creëerde. In 2018 maakte hij een vrijwel volledig nieuwe versie voor Boston Ballet, die nu voor het eerst in Europa te zien is bij Het Nationale Ballet.

 

Hans van Manen – Kleines Requiem (première voor Het Nationale Ballet)

In 1996 creëerde meesterchoreograaf Hans van Manen Kleines Requiem voor het Nederlands Dans Theater. Het ballet, dat in 2015 voor het laatst bij het Nederlands Dans Theater te zien was, komt nu nieuw op het repertoire van Het Nationale Ballet.

 

Van Manen, Forsythe, Arqués is van vrijdag 14 tot en met zondag 30 juni 2019 te zien in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam en wordt gepresenteerd in het kader van het Holland Festival 2019. Kaarten via (020) 625 54 55 of online via www.operaballet.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »