Oerol Festival 2021 weer een stapje dichterbij

Vanaf vrijdag 9 april ligt de vergunningsaanvraag voor Oerol Festival 2021 ter inzage voor inwoners van Terschelling op het gemeentekantoor.

 

Vanaf 6 mei is het complete programma voor Oerol, dat dit jaar plaatsvindt van 11 t/m 20 juni, te vinden op de website. Vanaf die dag start ook de verkoop van toegangsbandjes voor Vrienden van Oerol. De reguliere kaartverkoop start op vrijdag 28 mei. Zonder toegangsbandje is het niet mogelijk kaarten te kopen.

 

Alhoewel het Festival er anders uit komt te zien dan andere jaren, is het programma bijna net zo groot als anders en kwalitatief zoals men dat van Oerol kan verwachten. De beperkte capaciteit van maximaal 50 bezoekers per programmaonderdeel zorgt er wel voor dat Oerol dit jaar minder bezoekers dan voorgaande jaren kan ontvangen.

 

CONNECT
Het thema van dit jaar is CONNECT, waarbij Oerol samen met de makers en bezoekers op zoek gaat naar hoe we verder gaan na de pandemie. Het geeft ons de kans om elkaar opnieuw te bevragen, en elkaar opnieuw te leren kennen. We kijken met nieuwe ogen naar onze samenleving, het landschap en de natuur. Zo zijn ook de voorstellingen op het Festival in een nieuw licht komen te staan. Er zijn nieuwe, hybride, wegen gezocht en voorstellingen die al op de rol stonden, hebben een andere context gekregen.

 

(locatie-)premières
Er staan weer veel premières op het programma zoals BOG. met TAL., BOT met KLAP, Gouden Haas met Stil Leven, Maarten Smit / Het Houten Huis met Hier valt niets te halen,  Michiel Voet/ Orkater met De Vreemdeling, Marta & Kim met FASE, Veenfabriek met Maria Maria Maria, Willem de Bruin / Likeminds met Spuug van God en Touki Delphine met Toktouki3000.

 

Expedities die speciaal voor Oerol worden gemaakt zijn o.a. van Valerie van Leersum i.s.m. Tresoar met Daar gezien van hier, Esther Kokmeijer met Deep meaning of Voyaging, De Onkruidenier met SWEET-SWEAT en PolakvanBekkum met Het Geluid Vaart. Speciaal voor Oerol maken Lola Bogaert en Anouk van Kolfschoten Het eiland vertelt over 40 jaar Oerol.

 

Experiment en jonge makers
Oerol biedt graag ruimte aan jonge makers en experimenten. Voorstellingen om in de gaten te houden zijn bijvoorbeeld Club Gewalt met Antropoceen, de musical en Amber Docters van Leeuwen met #SOLO 1. Anastsis Sarakatsanos met  storytelling voorstelling ‘Forbidden Songs’. Lisette Ma Neza is artist in residence en er is muziek van Meskerem Mees, Gita Buhari en Gino Cochise.

 

Hubs met een thema 
Er zijn drie Hubs, een Hub is een verzameling van programmaonderdelen en een servicepunt, verspreid over Terschelling met elk een eigen, herkenbaar thema.

 

Tuin om Oost werd vorig jaar gestart tijdens Het Imaginaire Eiland, en draait om het voedsel van de toekomst met Oerol Test Tevee door Innofest, Het Kookeiland dat live wordt gestreamd, de Veldkeuken met Marente van der Valk en andere chefs en Shailoh Phillips met haar workshop protestborden maken. George en Eran Producties met George en Eran worden veganisten (première) staan net naast de Hub.

 

In het Bos spelen samenzijn en ontmoeting de hoofdrol. De Talkshow en de opnames van Radio Oerol zijn door publiek bij te wonen. Naast de Oerolcolleges en Radio Sancha met de voorstelling De Geur van Vers Brood en de schaal van de dingen is er fysiek theater door Fontys Academy for Circus and Performance Art.

 

Op de Betonning dit jaar geen festivalterrein, maar een  mix van disciplines zoals live muziek, performances, spoken word en storytelling. Met de theatrale route Here be Dragons, gecureerd door Right About Now Inc. krijgen jonge talentvolle kunstenaars (zoals Ritzah Statia met Kibra Silensio, Robin Block met Manual of the displaced en Raphael Rodan met Donkeys Jaw) Benjamin Vandewalle met Studio Cite zorgt op het terrein letterlijk voor een nieuwe kijk op de wereld.

 

Het Imaginaire Eiland
Naast het fysieke programma is ook online op Het Imaginaire Eiland tien dagen lang programma te volgen. Zoals de dagelijkse ochtend- en avond talkshow, Het Kookeiland vanaf Tuin om Oost en Untitled_2021 van Nineties Productions dat live wordt gemaakt op Terschelling. Toegang is bij het toegangsbandje inbegrepen of er kan een los ticket voor worden gekocht.

 

Meer informatie over kaartverkoop is te vinden op oerol.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK