Over het IJ festival

Van 5 tot en met 14 juli is alweer de 27e editie van Over het IJ Festival: hét zomerse theaterfestival van Amsterdam. Dit jaar zijn er zo’n vijftig voorstellingen, waaronder twintig premières, te zien: overal op de NDSM-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Veel werk is speciaal voor het festival gemaakt op unieke locaties, zoals scheepsbouwloodsen en -hellingen op de NDSM-werf. Ook in Stadsdeelkantoor Noord, de Tolhuistuin, het depot van NEMO Science Museum en zelfs in een supermarkt zijn er voorstellingen. Het bruisende festivalhart is dit jaar rondom Sexyland op de NDSM-werf.
De allerbeste festivaldeal is het Over het IJ Festivalbandje. Voor 15 euro bezoek je daarmee gedurende het hele festival zo’n dertig voorstellingen van de jongste lichting theatermakers (dat is 50 cent per voorstelling!). Ook krijg je toegang tot afterparties in Sexyland en korting op drankjes aan de bar in het festivalhart.

 

 

Tijdens Over het IJ Festival zie je niet alleen nieuw werk van jonge makers, maar ook de topvoorstellingen van dit seizoen. Zo strijkt een aantal voorstellingen die een paar weken geleden nog tijdens Oerol te zien waren vanaf 5 juli neer in Amsterdam-Noord, waaronder Orkater/De Nieuwkomers: KONVOOI en Touki Delpine. Andere hoogtepunten zijn Don’t Wanna Fight van YoungGangsters & DOX, De Managers van La Isla Bonita en Bloomsbury van De Warme Winkel/Kim Karssen en Florian Myjer. 

 

Kijk voor het volledige programma en tickets op overhetij.nl 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »