RAYMONDA, ULTIEME BALLETKLASSIEKER

Virtuoze dansen, muzikale hoogtepunten en choreografische juwelen. Een ultiem balletsprookje, met een verrassende wending. Over een jonge vrouw die haar eigen keuzes maakt op het liefdespad. Een ware kroon op het 60-jarig bestaan van Het Nationale Ballet.
 

 
 
Grootse nieuwe productie van beroemde balletklassieker

Een ultieme Russische balletklassieker van de hand van ‘s werelds meest invloedrijke balletchoreograaf: dat is Marius Petipa’s meesterwerk Raymonda. Tijdens het zestigjarig jubileumseizoen van Het Nationale Ballet brengt adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean dit legendarische ballet in een geheel nieuwe versie.  

Raymonda vertelt het coming-of-age verhaal van de jonge hertogin Raymonda en speelt zich af tegen de dromerige achtergrond van de Middeleeuwse Provence. Maar een sprookje waarin een willoze vrouw door hoofse ridders wordt gered van bloeddorstige Saracenen, zoals in het oorspronkelijke ballet, is natuurlijk niet meer van deze tijd. Daarom maakt Raymonda in de versie van Rachel Beaujean haar eigen keuzes in de liefde: ze trouwt niet met de witte kruisridder Jean de Brienne, maar met de aantrekkelijke Cordobaanser heerser Abd al-Rahman.

 

 

Alle choreografische juwelen die Petipa voor Raymonda creëerde, worden in de versie van Beaujean behouden. Deze choreografieën zijn de meest verfijnde voorbeelden van de Russische klassieke ballettechniek en maken Raymonda – na werken als La Bayadère, Don Quichot, The Sleeping Beauty, De Notenkraker en Het Zwanenmeer – tot één van de hoogtepunten van Petipa’s glansrijke carrière als choreograaf.

 

Droom weg bij Raymonda, een ongekend indrukwekkend liefdessprookje van Het Nationale Ballet!

 

Prijs & data

Vanaf € 22 pp, tickets zijn te bestellen voor 3 t/m 23 april in de Nationale Opera & Ballet, Amsterdam.

 

Info & tickets

Ga naar operaballet.nl/raymonda en bestel tickets voor deze ultieme balletklassieker!

 

Foto © Altin Kaftira

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK