Tin Pan Alley Parade

Tijdens de Roaring Twenties barstte in New York het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden zo niet duizenden musici componeerden nieuwe melodieën, liedjes en wijsjes, die in Tin Pan Alley op piano’s ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano’s klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley werd de bakermat van de moderne muziek, waar elkaar kruis bestuivende geniale geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden. Ongebruikelijke en vrijgevochten dansen (the charleston, the grizzly bear dance, the turkey trot) kregen hun plek in vaudeville en musical. Denk aan Josephine Baker die gedurfde nieuwe stijlen introduceerde, maar ook Isadora Duncan en Ruth Saint Dennis. 

 

‘Tin Pan Alley Parade’ is een ode aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid. Musica Extrema verzorgt de muzikale begeleiding.

 

De choreografie is van Neel Verdoorn. Deze coproductie van het Internationaal Danstheater en Musica Extrema gaat op 14 mei in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Op 22 mei is Tin Pan Alley Parade te zien in Theater de Meerse in Hoofddorp. 

 

Volledige speellijst op:
www.internationaaldanstheater.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »