Allerzielen met kamerkoor Les Moucherons en mozaïek workshop

Zondag 31 oktober vindt er een Allerzielen bijeenkomst plaats in Verhalenhuis Haarlem, van Egmondstraat 7 in Haarlem Noord. Kamerkoor Les Moucherons zorgt voor de muzikale omlijsting en er worden gedichten voorgedragen passende bij de muziek. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er een workshop mozaïek. Gezamenlijk wordt er waxinelicht gedenkplateau gemaakt met scherven en glimmers.

 

Allerzielen is een gedenkdag waarbij overledenen worden herdacht. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om een kaarsje te branden en daarbij te gedenken. Kamerkoor Les Moucherons onder leiding van Antje de Wit zingt prachtige stukken van o.a. Mendelssohn maar ook een Kaddish, Salve Regina een Earth Song. Les Moucherons is een 25 koppig Haarlems kamerkoor. Op het repertoire staat oude en moderne muziek, van Renaissance tot en met 21e -eeuwse muziek. Verder worden er gedichten gelezen die passen bij deze liederen van onder meer Sabine Nijland, Toon Hermans en Dietrich Bonhoeffer.

Voorafgaand aan de Allerzielen bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te herdenken en te creëren. Onder leiding van mozaïekkunstenares Annemarie Sybrandy wordt een waxinelichtplateau versierd met servies, scherven en glimmers. Het is mogelijk om (dierbaar) servies mee te nemen en te verwerken in het werkstuk. Ook is er gelegenheid om herinneringen op te halen, in gesprek te gaan met anderen en natuurlijk creatief bezig te zijn. Deze workshop komt tot stand in samenwerking met Hart, Haarlem Ontmoet, Stichting Nabestaandenzorg en Verhalenhuis Haarlem.

 

Workshop mozaïek zondag 31 oktober, 13.00-15.30 uur. Toegang € 2,50 Aansluitend start de bijeenkomst om 16:00 uur. Toegang bijeenkomst € 7,50 (inclusief iets te drinken na afloop). Het is mogelijk om de workshop ofwel de bijeenkomst apart van elkaar te bezoeken. Meer informatie en tickets via: verhalenhuishaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK