BonteHond lanceert podcast voor én door kinderen

Vanaf deze week presenteert theatergezelschap BonteHond een nieuwe podcast die deel uitmaakt van een het fantasierijke platform Studio BonteHond. De Podcast van BonteHond kan via de bekende podcastkanalen beluisterd worden met de hele familie. In de loop van het jaar zal Studio BonteHond verder worden aangevuld met een videoserie en uitdagende doe-opdrachten. 

 

Onder begeleiding van theatermakers bespreken kinderen in De Podcast van BonteHond verschillende thema’s als vrijheid, jezelf zijn, eenzaamheid, kunst en Keti Koti, door hun eigen ervaringen te delen en kritisch advies te geven. Daarnaast heeft de podcast de coolste fantasieverhalen, bedacht door kinderen en nagespeeld door acteurs. Ook krijgen de kinderen een kijkje in de diverse functies binnen een gezelschap en biedt de podcast uitdagende opdrachten om na het luisteren mee aan de slag te gaan. 

 

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen met elke twee weken een nieuw thema. De oneven afleveringen: de Puppy Podcast is voor een wat jongere doelgroep en de even afleveringen: De Pitbull Podcast hebben een wat oudere doelgroep. Elke woensdag op o.a. SpotifyGoogle Podcasts en Pocket Casts.

 

Al langere tijd maakt BonteHond meer dan alleen theater. Een jaar geleden werd het op hol geslagen videokanaal Studio BonteHond in het leven geroepen om onderwerpen aan te kaarten waar een jeugdtheatergezelschap dagelijks mee te maken krijgt. Inmiddels bouwt het gezelschap onder de naam Studio BonteHond het alternatieve aanbod verder uit. Middels het platform wil BonteHond publiek ook op andere manieren met kunst en cultuur in aanraking laten komen. 

 

De komende periode wordt Studio BonteHond verder aangevuld met de videoserie ‘Een Minuutje’, educatieve opdrachten, kleurplaten en ander kijk-, luister- en doe-materiaal. Een totaaloverzicht van Studio BonteHond zal binnenkort te vinden zijn op de website. 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK