De Balie: de week van de roadtrip

We mogen nergens heen, maar het is wél meivakantie. In gedachten gaan we dus de grenzen over. En we halen het buitenland in huis. De Balie programmeert deze week sprekers en onderwerpen om de Hollandse vensters open te zetten. 

De Balie TV – Uitzendschema 

 

  • Donderdag 30 april vanaf 19:00 uur: Re:Creating Europe in Manchester. Op het Manchester International Festival (MIF) in 2019 vertoond: Re:Creating Europe, een performance van De Balie en Internationaal Theater Amsterdam. Een ontdekkingsreis door Europa langs de speeches en teksten die haar vormgegeven hebben. Op vrijdag 1 mei ook te zien op de website van MIF.

  • Vrijdag 1 mei vanaf 11:00 uur: De Nieuwe Tijd. Elke vrijdag om 11:00 uur te zien op www.debalie.nl: De Nieuwe Tijd, een reeks van De Balie en Nationale Postcode Loterij. Door de coronacrisis worden roestplekken van de oude wereld zichtbaar: want hoewel er veel goed gaat, zie je in crisistijd ook waar het pijn doet. In de Nieuwe Tijd gaan we op zoek naar nieuw perspectief. We werpen licht op mensen en organisaties die bouwen aan een nieuwe wereld. Deze week interviewen Humberto Tan en De Balie-directeur Yoeri Albrecht Prinses Laurentien over haar strijd tegen (digitale) laaggeletterdheid met Number Five en de Alliantie Digitaal Samenleven – omdat juist nu we alleen op afstand met elkaar kunnen communiceren, een gebrek aan digitale vaardigheid onoverkomelijk is. 


  • Vrijdag 1 mei vanaf vanaf 19:00 uur: De Balie Coronagesprek met Amada M’charek. Tijdens de Coronagesprekken interviewen De Balie-programmamakers verschillende gasten over de vergaande consequenties van de coranacrisis voor onze samenleving. Deze week interviewt Ianthe Mosselman hoogleraar Antropologie van de Wetenschap (UvA) Amada M’charek over het gedrag van mensen tijdens een crisis. 
      

  • Zaterdag 2 en zondag 3 mei vanaf 19:00 uur: Picl Filmweekend! Speciaal voor De Week van de Roadtrip tipt onze Cinema-redactie mooie roadmovies die te zien zijn via PICL. Via De Balie-pagina van PICL zijn onder meer te zien: Once the Dust Settles van John Appel | Varda par Agnès | King of the Cruise 

 

Café-restaurant
Vanaf dinsdag 28 april gaat het café-restaurant van De Balie open voor take-away! We zijn open voor koffie-to-go en lekkere homemade gerechtjes uit de keuken van 10:00 tot 20:00 uur. 

 

De Balie Podcast
Toen de WHO de pandemie net had uitgeroepen, keken we massaal films als Contagion (Steven Soderbergh, 2011), Outbreak (Wolfgang Petersen, 1995) en 28 Days Later (Danny Boyle, 2002). Inmiddels kijken we liever naar komedies, bleek onlangs uit onderzoek van de NPO. Hoe beïnvloedt de coronacrisis ons kijkgedrag? En zullen de films zelf, met onze radicaal veranderende samenleving, er ook anders uit gaan zien? Deze week interviewt De Balie-programmamaker Emily Rhodes filmjournalist, curator en docent filmtheorie Dana Linssen. Vanaf donderdag 30 april te luisteren. 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »