Shady El-Hamus en Johan Simons in gesprek in Mondo

Mondo is het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks in De Hallen Studio’s in Amsterdam schrijvers, vormgevers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

 

Filmregisseur en scenarist Shady El-Hamus (32) en theater- en operaregisseur Johan Simons (74) zetten het gesprek voort dat zij in de uitzending van 25 oktober in Mondo begonnen. De twee hebben groot ontzag voor elkaar en wisselen van gedachten over leven voor de kunst, hoe je trouw blijft aan jezelf en de rol van kunst in een veranderende maatschappij. Een goed, lang gesprek tussen oude rot en jonge hond zondag in Mondo.

 

Boekenclubhost Elfie Tromp bespreekt samen met twee lezers I.M. van Connie Palmen. I.M. is een ode aan Ischa Meijer; de grote liefde van Palmen. Naast liefde is het ook een verhaal over rouwverwerking en schrijverschap. Het boek maakte veel los bij de lezers van de Mondo boekenclub die door middel van Elfies leesopdrachten het boek op een andere manier bekeken.

 

Stefano Keizers bezoekt voor Mondo op geheel eigen wijze bijzondere exposities. Deze week gaat hij naar Museum Jan in Amstelveen voor de tentoonstelling Het surrealistisch theater – De magische wereld van Hans Kanters

 

Mondo, zondag 20 december om 19.25 uur bij VPRO op NPO 2.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK