Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem lanceert de PodCast & Crew

Toekomstperspectief, mooie plannen en culturele verdieping, daar is volgens Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem behoefte aan. En wat doe je dan als er geen voorstellingen en concerten meer zijn? Er over praten natuurlijk. En er lekker naar luisteren. Op woensdag 10 maart a.s. is de eerste aflevering van de PodCast & Crew te beluisteren via o.a. Spotify en Google Podcasts.

 

Interviewers Rinske Wels en Micha Windgassen nemen iedere week plaats achter de microfoon om artiesten én makers aan de tand te voelen, de luisteraars een kijkje te geven in de keuken en ze te voorzien van anekdotes vanuit de coulissen. Micha Windgassen is muziekredacteur, presentator en organisator van concerten. Ze zet zich al jaren in om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een brede doelgroep, onder andere voor Het Concertgebouw, Oranjewoud Festival en NPO Radio 4. De Haarlemse Rinske Wels is (theater)journalist voor o.a. de VARAgids en Trouw, en ze maakt podcasts. Haar nieuwsgierigheid naar artiesten, hun verhalen en inspiratiebronnen is een belangrijke drijfveer voor de interviews die zij houdt.

 

Waarom deze podcast?
Het is de perfecte oplossing voor voorstellings- en concertloos contact met de makers. De kracht zit hem in de laagdrempeligheid, zonder in te boeten op de inhoud. Het voelt alsof je samen met de interviewers en de makers aan het wandelen bent in de Kennemerduinen.

 

De gasten
Gasten aan tafel zijn onder anderen cabaretier Freek de Jonge, artistiek leider van HNTjong Noël Fischer en van Opera2Day staan artistiek directeur Serge van Veggel en hoofdrolzanger van The Mad King, Wiebe-Pier Cnossen klaar. Ook Bonnie Doets van Scapino Ballet Rotterdam reist af naar Haarlem om een inkijk te geven in haar balletcarrière.

 

Eerste aflevering
Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), is de eerste gast. Het ensemble streamt op zondag 21 maart a.s. een concert vanuit de Kleine Zaal in de Philharmonie met Jong NBE. Bart vertelt in de podcast o.a. over de ‘NBE-familie’, over zijn jeugd in Australië en over wat er door corona juist wél kan en misschien wel blijft. Daarnaast heeft hij voor de luisteraar culturele tips en mooie luisterfragmenten.

 

Wat PodCast & Crew
Wanneer Iedere woensdag vanaf 12 uur online
Waar te luisteren: Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts en meer
Meer informatie: www.theater-haarlem.nl/podcast

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK