35 jaar Amsterdams Bostheater

Het Bostheater is al 35 jaar lang het podium voor brutale en sterke theatervoorstellingen die niet alleen fervente theaterbezoekers naar het bos trekken, maar juist een heel divers publiek aanspreken. Bezoekers komen bovendien niet alleen naar het Bostheater voor theater en cultuur, maar ook gewoon voor een gezellige avond uit die wordt aangevuld met een picknick of drankje op de tribune. Ook deze zomer kan het publiek voorafgaand aan de voorstelling dineren in het Bosrestaurant of picknicken op de tribune. Goed gevulde picknickmanden met heerlijke hapjes zijn zelfs te bestellen tot een dag voor de voorstelling bij het Bostheater.  

 

Zomer in het Bos

Deze zomer presenteert het Amsterdamse Bostheater, in samenwerking met theatergezelschap De Warme Winkel, De Drie Musketiers. Het is een klassiek verhaal dat vrijwel iedereen kent, over broederschap en idealen. Maar De Warme Winkel zorgt ervoor dat dit verhaal een hele nieuwe en absurdistische draai krijgt. De spraakmakende toneelgroep trekt alle registers open om het verhaal fris op te dienen, en slapstick en spektakel vechten daarbij om aandacht.

In de beginjaren van het Bostheater was er elke zomer slechts één voorstelling te zien. Inmiddels zijn daar meer theatervoorstellingen, maar ook concerten en kindervoorstellingen bij gekomen. Daarnaast krijgen ook nieuwe makers ’s zomers een podium in het bos. Zo presenteert het Bostheater van 30 juli t/m 10 augustus het Boslab Theaterfestival. Tijdens dit festival presenteren nieuwe makers eigen werk en daarbij wijken ze zowel letterlijk als figuurlijk af van de gebaande paden: niet alleen hebben ze een eigentijdse kijk op toneel, maar het festival gaat ook het hele bos door. Het publiek mag mee op avontuur: langs poëtische voorstellingen, fysiek spel, installaties en meer! 

 

Amsterdamse Bostheater
De Duizendmeterweg 7
1182 DC Amstelveen
Informatie over volledige programma van het Bostheater:www.bostheater.nl

 

Bereikbaarheid: Het Bostheater is goed bereikbaar met de fiets en de auto. Vanaf Station Amsterdam Zuid is het slechts 15 minuten fietsen. Er is ook voldoende (gratis) parkeergelegenheid naast het theater.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK