9e editie Festival 2 Turven Hoog

Voor de 9ekeer komt Festival 2 Turven Hoog op 22 en 23 april naar Haarlem, in de Philharmonie en de Toneelschuur. Er zijn dit jaar maar liefst 7 verschillende voorstellingen voor kinderen vanaf 6 maanden t/m 6 jaar. Dans, mime, theater en muziek. Ook zijn er weer nieuwe installaties in de inmiddels gerenommeerde Kunstspeeltuin in de foyer van de Philharmonie. In de Toneelschuur kun je tekenen met een echte tekenaar en in de bibliotheek van de Toneelschuur presenteren we een installatie voor ouders met kinderen van 0-2 jaar.

Festival 2 Turven Hoog bestaat dit jaar 20 jaar! In 1999 waren de toenmalige Almeerse Theaters heel vooruitstrevend door voor het eerst in Nederland een theaterfestival te organiseren voor kinderen vanaf 2 jaar, in een tijd dat echt nog bijna iedereen dacht dat dat totale onzin was. Inmiddels staat Festival 2 Turven Hoog nationaal en internationaal bekend om haar bijzondere kleinschalige programmering voor kinderen van 0 t/m 6jr, wordt er steeds meer kwaliteitsaanbod voor deze doelgroep in Nederland gemaakt en wordt theater voor de allerkleinsten inmiddels op veel plekken in Nederland geprogrammeerd. In Haarlem maken we er een feestelijk festival van, al voor de 9ekeer.

 

Programma

De nieuwe voorstellingLanding(2 t/m 4 jr) van Jasmin Hasler, maker van de geprezen Potjesman, gaat inpremière.Een zintuigelijke voorstelling over ergens aankomen, landen en er echt zijn. Publiek zit rond een landschap dat langzaam wordt getransformeerd in een interactieve installatie.

Voor het eerst in Nederland te zien en horen zijn Esmee Bos en Bart Voet met hun muzikale ode aan slaapliedjes uit de hele wereld:Wiegelied(2,5 t/m 6 jr), een heerlijk intiem concert. Uit Frankrijk komt performer en beeldend kunstenaar Benoit Sicat met de solo performanceIcila(6mnd t/m 2 jr), waarin hij gaat improviseren met het jonge publiek en de ouders.

In de dansvoorstellingPapier(3 t/m 6 jr) van Dado dans voor de hele familie ontdekken de dansers wat hun vriendschap betekent. Simone de Jong, regisseur van de succesvolle voorstelling Kluizenaar, speelt zelf Labyrint 1(2 t/m 6 jr), waarin een vrouw een decor van geluiden bespeelt.
Er zijn nieuwe kunstinstallaties te zien in de foyer van de Philharmonie, van o.a. Sebastiaan Hensen, Diederike Smits, Geertje Tjalma, en tien derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Gerard de Bruyne tekent met kinderen in de Toneelschuur en de bibliotheek van het theater is gereserveerd voorDe Pleisterplaatsvoor de aller-allerkleinsten (0-2 jr) van Francy van den Heuvel.

 

 

Enkele pareltjes uit het verleden

Speciaal voor het 20-jarig jubileum van het festival in Almere hebben we enkele favoriete voorstellingen en installaties teruggehaald uit het verleden. In Haarlem speelt het Duitse duo Florschütz&Döhnert de lieve komische voorstellingRawums(2 t/m 6jr)uit 2008over de wonderen van de zwaartekracht. De installatie uit 2010 van Geertje Tjalma‘Mems rok’is van de partij in de Kunstspeeltuin in de Philharmonie en uit België komt 4Hoog met een remake van één van de favoriete voorstellingen uit 2010:Stip(3 t/m 6 jr), een muzikale poëtische voorstelling over vriendschap, groeien, geven en nemen.

 

Kaartverkoop

De kaarten in Haarlem zijn verkrijgbaar via www.2turvenhoog.nl of via de theaters zelf.

Philharmonie 023-5121212 (ma t/m vr 10.00-16.00 uur) en www.theater-haarlem.nl

Toneelschuur; 023-5173910 (ma t/m vr 11.30-21.45 uur en za & zo 10.30-21.45 uur) en www.toneelschuur.nl

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op 2turvenhoog.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »