Amsterdam Light Festival Editie 10

Amsterdam Light Festival is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld. Al tien jaar lang verlicht het festival de donkere wintermaanden van Amsterdam en in die tijd is er veel gebeurd. Editie #10 is een terugblik op het afgelopen decennium en wordt samen met de stad, haar inwoners en bezoekers gevierd.

 

Het thema van Editie #10 is – geheel toepasselijk – ‘Celebrate Light’. Dit is niet alleen een verwijzing naar het feestelijke jubileum, maar ook naar het feit dat we het festival weer samen mogen vieren. Een twintigtal lichtkunstwerken zal op de route worden geplaatst, afkomstig uit de collectie van het festival. Een groot deel daarvan werd destijds speciaal gemaakt voor Amsterdam en is daarna de hele wereld rondgegaan, van Londen en Athene, tot Baltimore en Riyad. Daarnaast hebben fans afgelopen voorjaar mogen stemmen op welke kunstwerken zij graag terug zouden willen zien. Deze zes publieksfavorieten zijn onderdeel van de route met zogenoemde highlights. Naast de highlights worden er ook nieuwe werken gecreëerd.

Jong en opkomend talent werkt via speciale educatieprogramma’s voor het zevende jaar op rij aan nieuwe lichtinstallaties. Zo volgens zo’n 1000 Amsterdamse basisschoolleerlingen workshops, waarin ze leren over kinderarmoede en een bijdrage leveren aan een kunstinstallatie over dit onderwerp. Ook krijgen leerlingen van technasium scholen in het vak Onderzoeken en Ontwerpen de opdracht om een kleinschalig lichtkunstprototype te maken. Daarnaast maken drie talentvolle studenten van de Breitner Academie onder begeleiding van docenten en het festival een nieuw lichtkunstwerk.

De route langs de werken zijn zowel varend als wandelend beleven. Vanaf het water heb je een uniek zicht op de lichtkunst, vanuit een rondvaartboot, open boot of historische salonboot. Aan boord krijg je via de (audio) gids alles te weten over de verhalen van de werken en Celebrate Light. Vanaf het land maak je samen met je gezelschap een gezellige winterse wandeling door het oostelijk dell van het centrum van Amsterdam. Via een digitale plattegrond – met of zonder audio – krijg je alles te weten over Editie #10.

 

Ga naar www.amsterdamlightfestival.com/nl/tickets en verzeker nu je tickets!

 

Foto © Janus van den Eijnden

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK