Bunkerbezoek en excursies in IJmuiden

Regelmatig organiseert het bunkermuseum een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin.  De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Bent u een avonturier dan boekt u bijvoorbeeld de buitenrondleiding, u klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral uw zaklamp niet. Alle rondleidingen worden begeleid door een deskundige gids van het bunkermuseum.

Het is verplicht vooraf online te reserveren. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoekt u de website van Bunker Museum IJmuiden.

www.bunkermuseum.nl

 

Bunkerbezoek in IJmuiden, Bunker Museum IJmuiden

Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoon gesteld wordt.

In een van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen u graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Tijdens het museum bezoek zijn ervaren suppoosten aanwezig die u graag vertellen over de collectie en tentoon gestelde materialen.

Blijft u liever buiten. Het buitenterrein is ingericht met tal van originele objecten. De bezienswaardigheden zijn te bereiken via wandelpaden of loopgraven. De loopgraven lopen deels onder de grond. Laat u tijdens deze spannende rondgang vooral verrassen!

Het is verplicht vooraf aan een bezoek aan het museum online een toegangskaart te reserveren. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoekt u de website van Bunker Museum IJmuiden.

www.bunkermuseum.nl

 

 

Bunker Museum IJmuiden

Badweg 38, IJmuiden aan Zee

(schuin tegenover Camping De Duindoorn)

 

Parkeren: Betaald: Seaport Marina IJmuiden (einde Badweg) Gratis: Kromhoutstraat, Westonstraat (begin Badweg). Beide ca. 400 meter lopen vanaf het museum

Entree: zie www.bunkermuseum.nl

Bunkermuseum is geopend: april – september 1e & 3e zondag van de maand en oktober de 1e zondag van de maand.

De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. U vindt het Bunker Museum aan de Badweg nr. 38 in IJmuiden.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK