IJmuider Kotterbal verovert terrassen

IJmuiden heeft er een culinaire specialiteit bij! De IJmuider Kotterbal is een eenvoudig te bereiden snack gevuld met Noordzeevis uit IJmuiden. Lekker voor bij de borrel, op een broodje of als onderdeel van een diner.

 

De IJmuider Kotterbal is ontwikkeld door Tim van Zeben, Frank van Es en Tom Huizinga. ‘Het idee ontstond in de keuken van Van Es Catering’, vertelt Tim. ‘Frank en Tom stonden vol overgave vis te bereiden toen wij met elkaar de mogelijkheid bespraken om een snack met Noordzeevis te maken.’ Frank: ‘Het enthousiasme in de maanden die volgden werkte aanstekelijk en bijna dagelijks was er overleg over hoe wij het product vorm zouden geven. De twee basisingrediënten zijn sowieso vis uit de Noordzee én plezier.’ Tom: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat je het plezier terug proeft in deze snack waarbij uitsluitend gewerkt wordt met mooie streekproducten zoals vis uit de Noordzee. Eet smakelijk!’

 

De lancering van de IJmuider Kotterbal valt samen met de heropening van de terrassen. Een mooi moment om de regio kennis te laten maken met de nieuwe snack! De kotterbal is verkrijgbaar bij verschillende viswinkels en horecazaken in de regio. Kijk voor meer informatie op seabites.nl.

 

Foto: © Gwendelyn Luijk

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK