KRAANTJE LEK in goede handen!

UITMAG.NL sprak met Robbert van Berkel, geslaagd uitbater in de regio Kennemerland. Een interview over zijn nieuwe aanwinst, de historische herberg Kraantje Lek, die al 475 jaar bestaat. Kraantje Lek is beroemd en geprezen door de holle boom, de pannenkoeken, de wildkaart en speeltuin en is een van de mooiste horecagelegenheden van de wijde regio, prachtig gelegen aan de rand van bos en duin in Overveen. Bij Robbert van Berkel is Kraantje lek in goede handen.

 

Robbert, je bent een jonge ondernemer die flink aan de weg timmert. Hoe verklaar je dat het allemaal zo goed gaat?

Door jaren lang hard te werken en te investeren in ’t Wapen van Kennemerland is het gelukt om daar een goed lopende horecazaak van te maken. Mede daardoor kon ik de overname van Kraantje Lek realiseren. Daar zitten we echt nog in de opbouwende fase en hebben we onder andere door de corona nog niet echt de kans gehad om het echt op de kaart te  zetten. Het gaat goed, maar zitten nog erg in de nasleep van de coronaperiode. Gelukkig  mag nu alles weer en weet men ons weer te vinden.

 

Kraantje Lek heeft een enorme geschiedenis. Elke echte Haarlemmer kent het. Hou je de traditie van het oude pannekoekenhuis met speeltuin in ere?

We hebben Kraantje Lek in een iets moderner jasje gestoken. Daarnaast is de gehele speeltuin vernieuwd en kan je naast de pannenkoeken ook genieten van een bistrokaart. We zijn niet een specifiek pannenkoekenrestaurant. We hebben een variërende kaart waar de hele dag ook pannenkoeken zijn te bestellen.

 

Wat kan men tegenwoordig verwachten bij Kraantje Lek?

We zijn een locatie voor jong en oud en voor elke doelgroep. Aan de achterzijde kunnen ouders aan de rand van de speeltuin zowel genieten van hun kinderen die voor hun voeten spelen als van een lekkere lunch, diner of kop koffie. Aan de zij- en voorkant is er een heerlijk terras waar je je in de rust van de duinen begeeft, ideaal om lekker te gaan zitten na een fiets- of wandeltocht. Daarnaast is er binnen nog steeds de beroemde opkamer en jachtkamer van het rijksmonument, waar je dagelijk terecht kan voor koffie, lunch, borrel en diner.

 

Zijn er nog speciale dagen deze zomer bij Kraantje Lek?

Aan de rand van de speeltuin is er ook nog het tuighuis, hier werden vroeger de paarden opgetuigd. De ruimte leent zich uitstekend voor grotere gezelschappen. Kinderfeestjes, familiefeesten, vergaderingen, trouwerijen, enzovoorts. De ruimte beschikt over een eigen bar.

 

Wat kan je onze lezers aanraden om te doen?

Deze zomer hebben we diverse thema-avonden, hou hiervoor de website in de gaten. In november organiseren we traditioneel de Huberts avonden, waarmee we het wild seizoen officieel openen met een 5 gangen wild diner en de jachthoornblazer. Tot eind januari is er dan een wisselend wildmenu ( de specialiteit van de chef).

 

Heb je nog een afsluitende tip voor de lezer?

Ben je naar het strand geweest sluit dan je dag heerlijk af bij Kraantje Lek!

 

Kraantje Lek

Duinlustweg 22

2051 AB Overveen

023 5241266

Dagelijks geopend van 9.00 – 22.00 uur

www.kraantjelek.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK