Nationale Buitenspeeldag bij Speeltuin Floragaarde

Na het succes van vorig jaar is De Buitenspeeldag in speeltuin Floragaarde helemaal terug als jaarlijks terugkerend evenement.

Op woensdag 12 juni tussen 13 en 18 uur pakt de speeltuin aan de van Oosten de Bruijnstraat in Haarlem Zuid-West ook dit jaar weer groots uit tijdens de Nationale Buitenspeeldag. In samenwerking met de BSO de Kameleon en Sport Support worden de speeltuin, het dak van de Kameleon, als ook de van Oosten de Bruijnstraat omgetoverd tot een waar buitenspeelparadijs.

Een grote attractie dit jaar is de spectaculaire Bungee Trampoline! En er kan nog meer gesprongen op diverse springkussens en op de trampoline op het dak van de Kameleon. Voor coole kids is er een Freerun Parcours olv Sport Support. Ook zijn er veel creatieve activiteiten: op het Kunstplein kun je de voetbalgoals oppimpen met graffiti, een schilderij creëren en Tie-dye tasjes maken. Voor de allerkleinsten op het speciale veld is kunstenares Diederike Smits er met haar Pieterpeuterpad. Wijkagent Arno de Jonghe komt langs in zijn dienstauto. En ook de poffertjeskraam is er weer, er is popcorn en suikerspin, maar er kunnen ook gezonde fruitspiesjes gemaakt worden. Onze schmickers zijn er en er is nog veel meer! Dus komt allen! Mis het niet.

Marion Huis in t Veld, beheerder van speeltuin Floragaarde: “Ik ben heel blij dat we deze dag dit jaar weer kunnen organiseren, mede dankzij de gezamenlijke inspanning en bijdrage van de BSO de Kameleon, hulp van buurtbewoners en Sport Support. De Buitenspeeldag is een belangrijk evenement omdat het buurtbewoners samenbrengt en kinderen stimuleert om meer buiten te spelen.”

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Stichting Jantje Beton dat jaarlijks plaatsvindt om kinderen te stimuleren om meer buiten te spelen en waarbij lokale initiatieven kunnen aansluiten.

 

De Buitenspeeldag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het leefbaarheid- en initiatiefbudget van de Gemeente Haarlem, bijdragen van BSO de Kameleon, Speeltuin Floragaarde en AH de Vos

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »