Ontdek Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Waar vroeger een hek een wandeling onderbrak, kun je tegenwoordig urenlang wandelen in aaneengesloten duingebied. Dit is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de beheerders. Maar een ommetje maken kan natuurlijk ook in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. U kunt zelf een route uitstippelen of een van de tientallen gemarkeerde wandel- of fietsroutes volgen.
Voor meer informatie, een route bepalen of een kopje koffie, gebak en broodjes kunt u terecht in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak. Zie ook www.np-zuidkennemerland.nl

Gaat u mee met een van onze activiteiten?
Beleef de stilte van de Kennemerduinen
Kom kennismaken met een stiltewandeling in de Kennemerduinen. Ervaar het afwisselende landschap door o.a. de aanraking van de wind, de vormen van de bomen, het zingen van de vogels en het licht dat alles elk moment doet veranderen. Een wandeling waarvan de bestemming is het hier en nu te beleven. Zintuigen worden geprikkeld waardoor de natuur naar binnen kan gaan en er verwondering overblijft….Een ervaring die niet de stilte van afwezigheid laat zijn, maar één van volledige aanwezigheid! Geen wandeling, geen moment, is hetzelfde. Kom, ervaar en geniet!
Datum: zondag 14 februari

Tijd: 08.00 -10.00 uur
Locatie: Ingang Bleek en Berg ligt aan de Bergweg, achter de hockeyvelden van HBS in Bloemendaal
Aanmelden: via website www.np-zuidkennemerland.nl

Kinderexcursie dierensporen en vogels Koningshof
Leuk voor het hele gezin! Op zondag 14 februari organiseert IVN Zuid-Kennemerland een excursie voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders en gaan we op zoek naar de geheimen van het bos in de winter.
Terwijl kinderen met een gids op zoek gaan naar dierensporen, mogen de ouders ook mee. Zij krijgen een eigen gids en gaan op vogelexcursie. Bent u in het bezit van een verrekijker neem deze dan mee. Volwassenen hoeven zich niet aan te melden……kinderen dus wel!
Koningshof heeft een grote variatie aan dieren die hun sporen achterlaten in het bos. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier, welke vogels overwinteren in het bos en hoe komen dieren in de winter aan hun voedsel.
Datum: zondag 14 februari

Tijd:11:00 – 12:30
Locatie: Koningshof
Verzamelpunt: Infopaneel bij parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen
Aanmelden:ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland/activiteiten

Nationaal Park Winterwandeling
Of u nu traint voor een vierdaagse of gewoon wilt genieten van een lange wandeling door het prachtige duingebied, deze wandeling wilt u niet missen.
De Nationaal Park Winterwandeling heeft twee routes: 15 en 25 km. ​
Vanaf het bezoekerscentrum loopt u door een afwisselend landschap met bos en duinen over smalle en brede paden met hoogteverschillen. Achter elke bocht ligt een nieuw duinlandschap verborgen. De route eindigt bij het bezoekerscentrum waar de warme soep op u wacht. Doet u mee?
Datum: zondag 21 februari

Tijd: Starten kan tussen 8.30 en 11.00 uur. Eindigen tot uiterlijk 16.00 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen, ingang Koevlak
Verzamelpunt: Balie bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Meer informatie en aanmelden: www.np-zuidkennemerland.nl

Donker in de duinen – landgoed Midden-Herenduin
Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten op een mooie wandeltocht door de schemering en geniet van het donker in het duin. Deze avondtocht is voor iedereen vanaf 10 jaar.
Het daglicht neemt af, de nacht valt in. De kleuren in de lucht en van het duin veranderen met het invallen van de avond. Net als het geluid. Wandel mee, luister en wees ooggetuige! Misschien zie je nog reeën en damherten. Die zijn rond deze tijd ook actief.
Datum zaterdag 27 februari

Tijd: 17.00 – 19.30 uur
Meer informatie en reserveren: www.np-zuidkennemerland.nl
Leden van Natuurmonumenten ontvangen korting.


Er is nog veel meer te beleven in Nationaal Park Zuid Kennemerland, kijk voor alle informatie over activiteiten en het aanmelden op www.np-zuidkennemerland.nl/activiteitenkalender

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velsen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en het IVN.


Foto BOSWANDELING > Fotograaf: Ruud Maaskant

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK