Reistip: Marrakech in Marokko

Wanneer je er echt even helemaal goed tussenuit wilt zijn, is de stad Marrakech, midden in Marroko, een UITtip eerste klas. Vier uur vliegen maar dan heb je ook wat. Het is er meestal lekker weer, maar door het woestijnklimaat koelt het in de avond flink af, vooral in de winter. Dus neem de foto’s van de online aanbiedingen van de buitenzwembaden niet al te serieus; die zijn meestal nog ijskoud tot de zomer.

 

 

Taxi’s zijn goed te betalen. Wanneer je je taxi via je hotel regelt, is je chauffeur ook meteen gids en kan je een prijs maken, komt uit op ongeveer de hele dag en de hele avond (veel verschillende ritjes) op  nog geen 30 euro. En dan ben je echt de hele dag en avond/nacht met zo een man op pad. De Marrokanen zijn enorm vriendelijk  voor de toerist. Als je Frans spreekt is dat wel erg makkelijk, want er wordt slecht Engels gesproken.

Aan te raden is om een Hotel of appartement in de nieuwe stad te nemen, de oude stad kan je beter alleen bezoeken wanneer je in de bui bent. Het kan er stinken en is er altijd druk. De nieuwe stad is ook een stuk toleranter. Als vrouw hoef je er geen hoofddoek of lange broek te dragen. Marrakech is behoorlijk modern. Je vindt er zelfs een H&M (leuk! met Marrokaanse kleding!) en een McDonalds.

 

 

Wanneer je behalve naar het beroemde grote plein gaat in de oude stad, bezoek dan ook het Fotomuseum. Een piepklein museumpje, maar met een enorme schat aan prachtige foto’s van Marrakech door de tijd heen. Op het dak van het museum kan je heerlijk warm en koud lunchen voor minder dan een tientje en het uitzicht is daar top, je kijkt over de hele stad uit met het machtige Atlas-gebergte aan de horizon! Bezoek ook een drogisterij in de oude stad, want de kruiden en oliën (uit het Atlasgebergte) zijn er indrukwekkend en talrijk, vers en goedkoop. 

 

 

Er zijn legio kwaliteitsrestaurants, allemaal goed te betalen, van tussen de 10 en 50 euro pp, met al vaak live Marrokaanse muziek met buikdanseres!

Het Museum en Park Yves Saint Laurent is ook een absolute aanrader. De modekoning woonde in de vorige eeuw in Marrakech, in een rustige omgeving, zuidelijk van het  park van en één van de paleizen van de Koning. 

Shoppen kan dus met afdingen en zonder afdingen. Zonder is aan te raden, want dan ben je uiteindelijk toch beter uit. Ook in de oude stad vind je een warenhuis, waar je werkelijk alles kan kopen, van kleding, handgemaakte tapijten tot Marrokaanse theepotten. En zonder het afdingen is veel minder gedoe, want de handelaren blijven maar aandringen, ook als je geen zin meer hebt. 

Let wel op wanneer je een bijvoorbeeld extra koffer (meer kilo’s)  gaat aangeven bij vertrek op het vliegveld, want dat kan opeens veel meer kosten dan online vermeld staat!

Maar al met al een avontuur dat absoluut de moeite waard is!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »