UITMAG.NL REISTIP GRANADA

Als er één stad in Spanje oud is met een rijke geschiedenis, is het Granada wel. Granada kwam in de 8e eeuw in handen van de Moren. De val van het Moorse Rijk in 1492 was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van deze prachtige stad. Het maakte een einde aan 800 jaar islamitische heerschappij. Granada is nog helemaal in tact en is prachtig om doorheen te wandelen. Goed voor de conditie ook, want een groot gedeelte ligt op een berg gebouwd met op het hoogste punt het Alhambra. Moe van het lopen en nog niet alles gezien? Neem dan een citytour. Voor 9,50 euro rij je in een klein boemelbusje met aanhangers langzaam door het centrum als ook de buitenwijken. Middels een headsetje krijg je uitgebreide informatie (in 12 talen).

 

Het Alhambra, Arabisch voor het ‘Rode Paleis’, is een must om te bezoeken. Dit gigantische fort bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad. Het prachtige paleis werd na de verovering in 1492 door het katholieke koningspaar als een zeer belangrijke buit gezien. Je kan erheen wandelen en gratis het terrein op en ook diverse tickets kopen om verschillende gebouwen van het paleis te bezoeken. Het uitzicht over de stad vanaf het Alhambra is alleen al de moeite waard.

 

Helemaal in de stijl van de Moorse invloeden is het een aanrader om een aantal uurtjes te ontspannen in de Hammam Al-Ándalus Granada midden in de historische wijk Albaicín.  Je kunt er genieten van aromatische essentiële oliën, warmwaterbronnen en hot-stone massages. Je waant je echt in Arabische oude tijden, door dit eeuwenoude gebouw vol met kleine gangetjes, kamertjes en vele baden. Overal branden er kaarsen en hoor je prachtige klassieke cello- en pianomuziek, die een meditatieve werking kan geven als je je er aan over geeft. De ietwat korte massage die in de entreeprijs zit is redelijk, de baden divers en rustgevend. Zwembroek verplicht. Reserveren wordt aangeraden.

 

Net zoals bijna overal in Andalucia is de bevolking van  Granada erg vriendelijk en vrolijk. Schroom niet om een praatje te maken, ze helpen je graag verder op weg en zitten boordevol tips.

Het uitgaansleven is uitgebreid, ondanks dat het niet zo een grote stad is. Er wonen nog geen 250.000 inwoners in Granada. Tapasbarretjes, kleine café’s, alle soorten restaurants en nachtclubs. Het is er allemaal.

Aanrader: combineer een diner met een flamencoshow. Een unieke kans, want in Granada is de Flamenco helemaal echt. Er is veel keus, maar praktisch alle locaties zijn intiem en je kan kiezen voor een plek waar je letterlijk met je neus bovenop de authentieke dans, zang en gitaren zit. Flamenco!, recht uit het hart. Olé!

Kortom, Granada is een must to do als je in Andalucia bent. Vliegen op Malaga kan al voor hele lage prijzen en een auto huren is ook goed te betalen. Je rijdt er in nog geen 1,5 uur heen. Ook de route is prachtig!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK