Zandvoort evenementen vanaf zaterdag 27 maart virtueel van start

Vanaf zaterdag 27 maart kunnen wandelaars, fietsers en hardlopers virtueel meedoen aan één van de Zandvoort evenementen. Sportorganisatie Le Champion wil met deze virtuele editie het gevoel van de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run naar de mensen thuis brengen. Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk om in Zandvoort te genieten van het meest afwisselende parcours van Nederland. Met deze virtuele editie kunnen deelnemers de Zandvoort evenementen alsnog in eigen omgeving beleven. De provincie Noord-Holland, vaste sponsor van de 30 van Zandvoort, is bij deze virtuele editie hoofdsponsor van alle drie de evenementen.

 

De Zandvoort evenementen die gepland stonden voor 27 en 28 maart 2021 werden vorige maand afgelast. Dit betekent dat er voor de tweede keer geen evenementen in Zandvoort zullen plaatsvinden in het laatste weekend van maart. Normaal gesproken zouden er ruim 20.000 sporters starten op Circuit Zandvoort. De organisatie geeft deelnemers nu de kans, door middel van de speciale event app, om hun eigen moment en route te bepalen. Dankzij de live-tracking kunnen deelnemers gevolgd worden door supporters voor aanmoedigingen onderweg. Deelnemers krijgen van zaterdag 27 maart t/m zondag 11 april de tijd om hun gekozen afstand te volbrengen.

Ilse Zaal, gedeputeerde Recreatie en Sponsoring van de provincie Noord-Holland: “We zijn trotse hoofdsponsor van deze evenementen omdat deze ook in een tijd met corona maatregelen stimuleren om op een duurzame en verantwoorde manier in beweging te blijven. Noord-Hollanders zijn het afgelopen jaar veel meer gaan wandelen, fietsen en hardlopen. Door deel te nemen aan deze sportieve evenementen word je uitgedaagd en kun je jezelf nieuwe doelen stellen.”

 

30 van Zandvoort
Wandelaars kunnen dit voorjaar een prachtige wandelstart maken met de virtuele 30 van Zandvoort. Het wandelevenement staat bekend om de afwisselende routes. De start vanaf Circuit Zandvoort, het Noordzeestrand, de duinen en culturele hoogtepunten als Landgoed Duin en Kruidberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Waar natuur, cultuur en entourage normaal samen komen in de 30 van Zandvoort, worden wandelaars tijdens de virtuele editie uitgedaagd om een route uit te stippelen vol natuur, cultuur en entourage. Er kan gekozen worden voor de 30 km, 18 km of, speciaal toegevoegd voor de virtuele editie, een kortere afstand van 10 km.

 

Omloop van Zandvoort
De Omloop van Zandvoort is de openingsklassieker van het fietsseizoen. Het vroege lenteweer zorgt ervoor dat veel fietsers de weg naar de schuur of garage hebben weten te vinden en alweer op de fietspaden zijn. Normaal gesproken opent de Omloop van Zandvoort het wielerseizoen met afwisselende routes door het prachtige duingebied rondom Zandvoort, langs de bloeiende tulpenvelden in de bollenstreek en als hoogtepunt de start vanuit de pitstraat op Circuit Zandvoort. De virtuele editie van de Omloop van Zandvoort geeft fietsers de kans om dit voorjaar zelf hun wielerseizoen te openen. Er kan gekozen worden voor afstanden van 45 km, 85 km of 120 km.

 

Zandvoort Circuit Run
In het weekend van 27 en 28 maart gaat het Formule 1 seizoen officieel van start. Dit is ook dé start van de virtuele Zandvoort Circuit Run. Le Champion daagt deelnemers uit om te starten vanuit hun eigen pitstraat en samen met de andere virtuele deelnemers het Formule 1 seizoen af te trappen. De Zandvoort Circuit Run staat bekend om het meest afwisselende parcours van Nederland. Vanuit de pitstraat racen door de Tarzanbocht, genieten van het strand en de duinen om vervolgens dwars door het bruisende centrum van Nederlands bekendste badplaats te lopen. Er kan gekozen worden voor 4 km (ONE LAP), 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km).

 

Inschrijven
De inschrijving is geopend t/m donderdag 8 april. Deelnemers kunnen inschrijven via de website van het evenement. Net als bij de fysieke Zandvoort evenementen kunnen deelnemers een donatie doen aan het goede doel. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een unieke medaille, het startbewijs en na afloop een finishcertificaat. Via de speciale event app kan de gekozen afstand officieel worden vastgelegd en supporters kunnen de deelnemers live volgen middels de live-tracking functie. Deelnemen met een smartwatch is ook mogelijk.

 

Voor deelnemers die een extra uitdaging niet uit de weg gaan, heeft Le Champion een mooie aanbieding. Wanneer er wordt ingeschreven voor alle drie de evenementen betaal je slechts € 17,50 in plaats van € 22,50. Na afloop ontvangen deelnemers een leuke extra.

 

Meer informatie: www.lechampion.nl/virtuelezandvoortevenementen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK