Zesde Reuzenbol van de Gildemeesters in Sassenheim geplaatst

Afgelopen maandag is in Jachthaven Jonkman in Sassenheim een Reuzenbol geplaatst.  Deze Reuzenbol is 1.85 meter hoog en is onderdeel van een groot kunstproject van de Gildemeesters Bollenstreek. Met deze Reuzenbol zijn er nu zes bollen geplaatst: Noordwijkerhout, Warmond, Voorhout, Lisse (2) en Sassenheim. Via de website www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute/ zijn de precieze locaties te vinden. Voor een aantal bollen loopt de vergunningsaanvraag nog. Wanneer deze zijn geplaatst, komen ook de fietsroutes online.

 

Deze ‘Reuzenbol’ heet ‘Jachthaven Jonkman van toen tot nu’. Hans en Jolanda Jonkman, eigenaren van de jachthaven hebben deze Reuzenbol in samenwerking met De Gildemeeesters laten maken door Joyce van Caspel. De bol vertelt het verhaal van de waterrijke historie van Jachthaven Jonkman in Sassenheim. Aan de achterzijde begint dit verhaal verbeeld in een zwart-wit filmrol. Dat gaat over in de kleurige toekomst met schetsen van bekende plekjes op de Kaag (o.a. theehuisje Warmond en de Kaagsociëteit), de jachthaven en hun medewerkers, portretten van de eigenaren Hans en Jolanda, hun honden en hun beide dochters.

De Reuzenbollen worden geadopteerd door bedrijven, gemeenten en stichtingen uit de hele Bollenstreek. Een flink aantal Reuzenbollen zijn al geadopteerd. Toch wordt nog steeds gezocht naar partijen die een bol willen adopteren. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. Zo’n 80 Reuzenbollen zullen van Leiden tot aan Haarlem worden geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Straks worden tussen deze bollen twee fietsroutes aangelegd.

 

Foto: De Reuzenbol ‘Jachthaven Jonkman toen en nu’  

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK