5 jaar Irish Bar & Kitchen The Wolfhound!

De afgelopen jaren begon Haarlem een beetje op Amsterdam te lijken. Voorheen was horeca in het centrum, een beetje vergelijkbaar met de mensen die bekend staan als ‘Houten Haarlemmers’ : er bewoog weinig, er waaide weinig nieuwe wind door de stad. Dit veranderde echter snel. Er kwamen steeds meer mensen van buiten de stad wonen en tegelijkertijd openden nieuwe lunchrooms, barretjes en restaurants haar deuren, waarvan sommigen ook weer snel verdwenen.  Haarlem werd zodoende een wat meer beweeglijke stad, van ’Houterig’ geen sprake meer. Irish Bar en Kitchen Wolfhound is één van deze solide ‘nieuwkomers’, alweer ruim 5 jaar sterk.

 

The Wolfhound, inmiddels een begrip in Haarlem. Hoe lang bestaan jullie nu al?

Een begrip?! Nou, zo zien we onszelf niet. Maar we zijn blij deel uit te maken van het prachtige horecanetwerk dat Haarlem rijk is, want dat is ongeëvenaard hier. En om dan zo goed te draaien als wij doen na amper vijfeneenhalf jaar is een enorm compliment op wat wij doen en het harde werk van onze staff. Want wij zijn ons er terdege van bewust dat je een beetje bijzonder moet zijn om het in deze stad te maken.

 

Live Muziek was direct al een target toch? Hoe hebben jullie dit opgebouwd?

Live muziek is één van de hoekstenen van wat we doen. We hadden van het begin af aan een visie en de lokale muzikanten en toerende bands en singer-songwriters zagen onze passie hiervoor ook gelijk. Verder hebben we er zorg voor gedragen dat zij zich welkom voelden, dat ze goed betaald werden en ook simpelweg naar hun advies te luisteren. Als je er oprecht instaat, komen ze uiteindelijk vanzelf.

 

Jullie locatie lijkt wel gemaakt voor live muziek. The Cave (=kelder eronder), net de kelder waar The Beatles in Hamburg altijd speelden voor ze beroemd werden. Hoe zijn jullie hier tegenaan gelopen?

Vanaf het moment dat we wat nu bekend staat als “The Wolfhound Underground” of simpelweg “The Cellar” zagen, wisten we dat we met een ruwe diamant te maken hadden. De sfeer is heel speciaal beneden en de akoestiek is er fantastisch. Toen we het vonden hingen er kabels uit de muur waar een stukje tape overheen zat, maar waar gewoon nog stroom op stond. Er was geen geluidsinstallatie, er stond een kapotte waterpomp waar we het liever niet meer over hebben… het was verre van ideaal, maar had enorm veel potentie.

 

Hoe vaak doen jullie nu nog live muziek per week? Is dat goed te behapstukken? Last van de coronacrisis?

De live muziek staat even op pauze. En eerlijk gezegd gaat ons dat echt aan het hart. Maar The Underground is een intieme ruimte. We moeten deze pandemie door zien te komen met z’n allen. En daarna gaan alle speakers en remmen los.

 

Doen jullie ook andere evenementen behalve live muziek?

Ja, zeker! Spoken word & poëzie avonden met Joshua Baumgarten, wat telkens ongelooflijk leuke avonden oplevert en waarschijnlijk één van onze persoonlijke favorieten is. We hebben ook nog avonden met allerlei bordspellen, een trivia night genaamd “So you think you know sh*t?”… Zelfs debatclubs van lokale jongerenorganisaties hebben hier wel eens avonden georganiseerd.

 

Kan je bij jullie ook eten en speciale drankjes drinken? Vertel!

Onze filosofie is simpel:

Lekker eten

Lekkere drankjes

Goeie muziek

En WEES AARDIG.

Het menu wordt regelmatig aangepast en uitgebreid maar onze gasten zijn gek op onze traditionele Ierse gerechten en de steakhouse elementen van ons menu zoals de “cola & honey glazed ribs”. Maar ook een echte steak sandwich en de beroemde eendenborst met een jus van zwarte kers en Guinness. Er zijn 11 verschillende bieren op tap en nog veel meer op fles en in blik. En we hebben een selectie mixdrankjes samengesteld voor de hippe ‘young professionals’ en ‘indie heads’ waar een groot deel van onze clientèle uit bestaat. Heb je wel eens een Irish Black Russian geprobeerd? Een Wolfhound style Old Fashioned? Een shot WILDFIRE? Ons “signature” shotje? Nee?! Dan heb je niet geleefd. Haha!

 

Hebben jullie plannen voor de toekomst?

Onze toekomstplannen zijn ervoor te zorgen dat onze medewerkers een goede baan kunnen blijven behouden gedurende deze wantoestand. Teruggaan naar onze normale openingstijden en avonden met live muziek. Verder zullen we blijven vernieuwen en dingen blijven veranderen om interessant en relevant te blijven, maar daarbij nooit uit het oog verliezen dat The Wolfhound, The Wolfhound is. Wij proberen geen typische Ierse pub te zijn. Wij zijn een bar zoals je die in Ierland tegenkomt. Dat is belangrijk voor ons. Oh, en de wereld veroveren natuurlijk.

 

Wat kan je onze lezers aanraden?

Dat is een goeie vraag. We raden aan eens lekker te gaan zitten en ons voor de rest te laten zorgen. Dat is waar we goed in zijn en dat is waar we van houden. Dit zijn moeilijke tijden voor iedereen. Het is nu belangrijker dan ooit om alle pretentieuze noties naast je neer te leggen en elkaar te steunen. En het is verbluffend hoezeer een pint Guinness en een oprechte glimlach je goed zal doen.

 

IRISH BAR & KITCHEN THE WOLFHOUND

RIVIERVISMARKT 9

WWW.THEWOLFHOUND.NL

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK