ALPHA SECURITY DE ONGEKROONDE KEIZERS VAN DE HORECA IN HAARLEM EN OMSTREKEN

Alpha Security is in Haarlem en omstreken het meest bekende en geliefde securitybedrijf binnen het soms roerige uitgaansleven. De horeca en aanverwante branches kunnen niet meer zonder, want wat is een discotheek en evenement zonder deze zo belangrijke securitygroep? UITkrant Haarlem nam een kijkje achter de schermen en sprak met Michiel Menting, adviseur veiligheid bij dit bloeiende en succesvolle bedrijf.

Kan je iets over de start van Alpha vertellen?

“Het bedrijf is opgericht in 1999 door Peter Hoes. Peter is een geboren en getogen Haarlemmer die zich na zijn carrière bij de luchtmobiele brigade afvroeg : “Wat nu?” In de weekenden was hij portier bij diverse horecagelegenheden in Haarlem.” Hij merkte al snel dat daar zijn passie lag. “Het eerste kantoor was op een klein zolderkamertje. Samen met zijn toenmalige compagnon hielden zij de werkbesprekingen in het café. Er werden meer contacten gelegd met bekende horeca-eigenaren en die zagen het meteen zitten om gebruik te maken van onze diensten die revolutionair meer gericht waren op horeca-gastheerschap, in plaats van de grote en gevaarlijke uitsmijter waar iedereen bang voor was. De formule bleek een groot succes en we konden al snel een grotere kantoorruimte huren op het bedrijventerrein Waarderpolder.”

Van toen naar nu?

“Van het zolderkamertje is Alpha Security uitgegroeid tot een toonaangevend beveiligingsbedrijf met verschillende takken van sport binnen de beveiliging. Zorgbeveiligers die specifiek zijn opgeleid om toezicht te houden bij de opvang van dak- en thuislozen. Beveiligers die opgeleid zijn voor toezicht en bescherming van industriële complexen en vitale infrastructuur. Evenement- en horecabeveiligers die er voor zorgen dat de bezoekers van evenementen en horecagelegenheden zich veilig, beschermd en welkom voelen.”

Wat is de doelstelling?

“De bezoekers met respect te behandelen, in tegenstelling tot de agressieve uitsmijter die hardhandig optreedt als het mis gaat. Optreden als een gastheer zodat bezoekers zich welkom en veilig kunnen voelen. Maar ook kordaat en proactief handelen indien de bezoeker zich niet houdt aan de geldende huisregels. Maar dit echt pas in het laatste geval.”

Noem eens een voorbeeld van één van jullie successen?

“Er waren grote problemen op het bedrijventerrein. Er werden meer dan 200 inbraken per jaar gepleegd en bedrijven hadden moeite om personeel te vinden, omdat men zich er na zonsondergang niet veilig voelde. Alpha Security werd verzocht om buiten kantooruren te gaan surveilleren over het bedrijventerrein. De start van de afdeling mobiele surveillance werd een feit. Het uiteindelijk resultaat is dat het aantal inbraken nu nihil is. Alpha Security heeft nu dan ook een afdeling mobiele surveillance en verzorgt binnen een straal van 25 kilometer rond Haarlem alarmopvolging voor bedrijven en particulieren. Het bedrijventerrein wordt nu door haar bewoners als een veilige omgeving beoordeeld.”

Valt me op dat jullie – als je uit gaat van het grote vooroordeel op securitybedrijven – enorm sociaal zijn. Heb je ook een voorbeeld waar dit sociale element goed tot haar recht komt en succesvol blijkt in de uitvoering ervan?

“Samen de gemeente Haarlem, horecaondernemers en politie heeft Alpha Security een plan opgesteld om het uitgaansgebied in Haarlem veilig en gezellig te maken en houden. Hiermee was de inzet van de SUS-teams (redactie : SUS komt van sussen) een feit. Beveiligingsbeambten van Alpha surveilleren binnen het uitgaansgebied en wijzen bezoekers op de geldende gedragsregels die gelden in de binnenstad van Haarlem. De inzet van de SUS-teams is een groot succes gebleken aangezien tijdens een laatste evaluatie bleek dat de inzet van de SUS teams zijn doel heeft behaald: een veilig en prettig uitgaansklimaat in de binnenstad van Haarlem!”

Wat adviseer je je klanten?

“Meedenken over veiligheidsvraagstukken, met praktische adviezen komen, realistische maatregelen want dat is waar het om draait”.

Alpha Security

meer info: www.alphasecurity.nl

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK