Bakkerijmuseum ‘De oude bakkerij’

‘De oude bakkerij’ is een museum over de geschiedenis van het bakkersvak. In het museum is te zien welke hulpmiddelen, vormen en machines door de bakker gebruikt werden, zoals de welbekende speculaasplanken, marsepeinvormen en deegmachines. Maar wat dacht u van een ijsmachine uit de vijftiger jaren waar ’s zomers nog ouderwets lekker roomijs mee gemaakt wordt? Er worden diverse doorlopende demonstraties van machines en technieken gegeven waarvoor u niet hoeft te reserveren.
Kinderen mogen altijd ook zelf, meestal kosteloos, aan de slag met koek versieren, met marsepein of chocolade werken, een knutselwerk maken enz. Bovendien kun je een verjaardagpartijtje hier vieren: zelf de bakker helpen, koek versieren, met marsepein boetseren en limonade drinken voor 6,00 inclusief entree.

Workshops 2014
Het bakkerijmuseum in Medemblik is het centrum voor kennis over het oude bakkersvak. Om de kennis en kunde over het ambacht te behouden voor de toekomst, verzorgt het museum al jarenlang een aantal workshops.

Suikertrekken (lollies maken)
Nog steeds worden in diverse exclusieve restaurants de prachtigste werkstukken van ‘getrokken suiker’ gemaakt. Bij deze workshop leer je de basis en ga je met een zelf gemaakte lollie naar huis.

Cacao schilderen
Schilderen met cacao is een bijna verloren gegane bakkerskunst. De deelnemers leren onder leiding van docent Jacco Spil de technieken die resulteren in verbluffende creaties. Op een basis van dragant wordt een cacaoschilderij gemaakt dat u uiteraard na afloop mee naar huis kunt nemen. Neemt u zelf een afbeelding mee als voorbeeld voor uw schilderij.

Overige workshops zijn bijvoorbeeld Lekker brood bakken, Chocoladeworkshops, en workshops gerelateerd aan de feestdagen.

Bakkerij museum De oude bakkerij
Nieuwstraat 8, Medemblik
T 0227 545014

Meer info en reserveren: www.deoudebakkerij.nl info@deoudebakkerij.nl
Het Bakkerijmuseum is verkozen tot leukste kindermuseum 2012, ontving dat jaar ook de Westfrieslandprijs 2012 en werd tweede bij de verkiezing tot leukste familiemuseum 2013!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK