CAFÉ CRACKERS DAAR ZIT MUZIEK IN

Café Crackers in de Lange Veerstraat in Haarlem Centrum wordt sinds 2007 gerund door Karin en Bart Janssen. Zij namen de ruige rock bar “Ze Crack” over en veranderden de naam naar Crackers, omdat de gasten die er komen zo genoemd werden. Niet alleen de naam veranderde een beetje, ook de te ruige sfeer. Inmiddels is Cafe Crackers geschikt voor een breed publiek van alle leeftijden die komen voor de live muziek, karaoke, pub quiz of om te darten.

 

De eigenaren hebben goed begrepen dat tijden veranderen. Het tegen­ woordige uitgaanspubliek komt vooral als er iets extra’s wordt geboden. Tijdens de coronacrisis werd bij Crackers met enig pijn in het hart afscheid ge­ nomen van de pooltafel. Dit om plaats te maken voor een vast podium, meer zit­ plaatsen en een dansvloer.

De agenda van Crackers is levendig en divers. Elke zater­ dagavond is er een live band. Dat kan rock zijn, maar ook andere muziekgenres komen aan bod. Op zaterdag 20 november, is er vanaf 17.00 uur CLUB LUNA, bekend van de middagen en avonden in Raecks in Haarlem. Een initiatief van uitgever en drummer Marcel Schmidt. Iedereen is welkom. Geheel gratis kan je genieten van een aantal bands waarin je corifeeën tegen komt als bassist en ex­burgervader Bernt Schneiders, drum­ mer Marcel Schmidt (ex Raggende Manne en nog een hele lange rij bekende groepen), zanger Maarten Veldhuis en Steffen Wolff ­ zoon van de oprichter / zanger van de Blue Diamonds en Rapper van o.m. Gotcha! en George Clintons Parliament. De superjam wordt afgesloten met een uniek en eenmalig concert van de bekende Haarlemse band De Koffers.

Op donderdag zijn er jam­sessions onder leiding van Ron Knotter, op zondag van Dennis Verkerk. Dankzij het grote aantal gepassioneerde muzikanten die daarop afkomen ontstaat er elke keer een relaxte en bijzondere sfeer. Anders maar niet minder lekker zijn de Tipsy­tube avonden waarop Nathalie voor veelal dansbare muziek zorgt. Feest is het vooral bij de maandelijkse karaoke door Tony and his Angels of bij de thema­avonden die Karin en Bart organiseren, zoals op vrijdag 5 november, die dit jaar in het teken staat van de Mexicaanse feestdag ‘El Dia de Los Muertos’. Zo is er altijd wat loos in Café Crackers. Voor de complete agenda, zie Agenda Haarlem op deze site of in het magazine. Je kunt natuurlijk ook naar Crackers komen om gewoon te genieten van een speciaal biertje tot zelfs een Guinness van de tap.

 

www.facebook.com/Crackerscafé-Haarlem-327568413963193

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK