Café Florijn gaat weer open!

“We gaan het gewoon proberen, we geven het een kans”, zegt uitbater van het kleinste echte bruine café van Haarlem, Rob Scheide. “Als mensen zich aan de regels houden kan het”.
 
Florijn is een juweeltje van een ouderwets bruin cafeetje. Was bijna ter ziele, maar is dankzij de inzet en liefde voor het vak door Scheide nieuw leven  ingeblazen. “Je moet wel echt van dit vak houden en er voor 100% voor gaan, anders red je het niet”, stelt Scheide dan ook.
Eerder deze week opende Rob voorzichtig met een besloten opening voor intimi. “Om een beetje te testen hoe, wat en waar.” Het blijkt mogelijk te zijn. Er kunnen 4 mensen aan de bar, 5 in de overige ruimte en 5 op het terras, waar Rob 1 rookstoel heeft geplaatst. “Het is zitten en niet blijven hangen, door op straat te gaan staan. Dan moet je doorlopen. Keuzes moeten wel gemaakt nu en duidelijkheid moet er zijn.”
Café Florijn stond de laatste jaren bekend als het gezelligste café van Haarlem. Vaak heel druk, met mensen op straat omdat het cafe dan vol is. Hopelijk kunnen de bezoekers zich goed aan de regels houden en dan is er weer een leuke plek behouden ondanks de crisis.
 
 
Café de Florijn 
Lange Veerstraat Haarlem

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »