Grand Cafe Bistro Bon Vivant in Haarlem en Bennebroek

De familie van Ommen is in 2014, na 16 jaar in Frankrijk te hebben gewoond, teruggekeerd naar Nederland. In Frankrijk bezaten zij een aantal restaurants alwaar de Fransen werden getrakteerd op Spareribs en Saté. Gerechten die je niet gauw zult vinden op de Franse Menukaarten. Na wat aarzeling van de Fransen, bleek al heel snel dat men de gerechten heerlijk vond en van heinde en verre het restaurant wisten te vinden. Terug in Nederland streken zij in 2014 neer in Bennebroek. Volgens vele gasten heeft Grand Cafe Bistro Bon Vivant aan de Bennebroekerlaan 19 b een behoefte ingevuld die er kennelijk niet echt was. Vanaf 16.00 uur kan men binnen lopen voor een glas wijn en dineren in een prachtige ambiance. Ook is men er welkom voor de after-dinner borrel. De kaart voert een aantal heerlijke entrees zoals huis gerookte zalm (zelf gerookt!) handgesneden Black Angus steak tartaar, Gamba’s Al a jillo, ( grote garnalen in een pikante knoflookolie die sissend aan tafel komt), 3 verschillende Carpaccio’s en nog veel meer heerlijks. De vleesgerechten worden door de Master Grill bereid op de houtskool grill met lift. Vanuit het restaurant heb je dan zicht op het bereiden van de gerechten op het open vuur, een mooi spektakel. Ook de hoofdgerechten kunnen niet zonder zijn klassiekers. Een varkenshaas saté en kippendijen saté met huisgemaakte pindasaus en de onvervalste biefstuk – de echte Sucade Steak – mogen niet ontbreken op de kaart..
Vroeger en nu ook nog wel werd de Sucade langzaam gestoofd in de jus pan, lekker met aardappels en groenten, maar niet geschikt als steak. De Sucade Steak als biefstuk is van een hele andere orde. Deze komt van runderen die vrij in de wei lopen en waarvoor het voer is aangepast, zodat het vlees een mooie vetmarmering krijgt. Op de hete houtskool Grill, verdwijnt de vetmarmering die de biefstuk vervolgens een mooie smaak geeft. En om Bon Vivant nog meer te onderscheiden van andere restaurants, zijn zij ook nog eens gespecialiseerd in het prachtige Iberico vlees. Een Spaans varken dat in een vrije ruimte rondloopt en zich te goed doet aan eikeltjes die de prachtige smaak en marmering aan het vlees geven. De eigen import van dit product geeft ons de mogelijkheid om deze vleesgerechten tegen schappelijke prijzen aan onze gasten aan te bieden.

Grand Cafe Restauarnt Bon Vivant wordt steeds bekender om zijn Spare Ribs. Een leuke bijkomstigheid is dat vele buitenlandse en vooral Amerikaanse gasten die Bon Vivant bezochtten helemaal lyrisch zijn over de Ribs.

NU NIEUW IN HAARLEM via Thuisbezorgd.nl BEZORGING RIBS EN BURGERS VAN HOUSE OF RIBS

Grand Cafe Bistro Bon Vivant

Bennebroekerlaan 19b Bennebroek T 023 – 888 5050

Korte Veerstraat 1 Bennebroek T 023 – 737 0186

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK